Week van het geld
11
t/m
15 maart 2024

Week van het geld Awards

Op vrijdag 15 maart 2024 vindt de eerste editie plaats van de Week van het geld Awards. Tijdens deze feestelijke awardshow strijden klassen uit het vo en mbo met elkaar wie de beste jongerencampagne kan bedenken voor één van de geld challenges voor de Week van het geld. Welke klas heeft het beste idee van Nederland? En wie gaat naar huis met één van de felbegeerde awards? Mis het niet en doe mee!

Geld challenges

De geld challenges zijn onderdeel van het ‘Hoe ben jij je GELD de BAAS?’-themapakket. Een pakket speciaal ontwikkeld voor de Week van het geld 2024 boordevol (les)materialen waarmee je als docent eenvoudig je eigen financiële les kunt samenstellen. Met de inbegrepen geld challenges daag je leerlingen uit om een jongerencampagne te bedenken om leeftijdsgenoten te helpen 'de baas' te laten worden over hun geld. Met de challenges behandel je onderwerpen als: financiële verleidingen, rekeningen, geldcriminaliteit en toekomst. Het beste campagne-idee van jouw klas kun je insturen voor de Week van het geld Awards! 

Week van het geld Awards

Hebben jouw leerlingen met de geld challenges een gave jongerencampagne bedacht? Stuur het beste idee dan voor 1 maart op voor de Week van het geld Awards. Insturen kan via een online formulier voor voortgezet onderwijs en mbo. Wordt jullie jongerencampagne genomineerd voor het beste idee van Nederland? Dan mag de hele klas naar de Week van het geld Awards komen, een evenement exclusief voor de klassen die genomineerd zijn. 

Belangrijke informatie

  • Waar: Beurs van Berlage, Amsterdam
  • Wanneer: vrijdag 15 maart, 10:00 - 12:30 uur 
  • Voor wie: klassen uit het vo en mbo die meedoen met geld challenges
  • Deadline inzendingen: 1 maart 2024
  • Inzenden voor voortgezet onderwijs: klik hier
  • Inzenden voor mbo: klik hier
  • Let op: per klas mag slechts 1 idee ingezonden worden

Programma

Tijdens de Week van het geld Awards zullen Numidia (bekend van Beste Zangers en het Perfecte Plaatje), Delany (bekend van haar grote hit Fake love) en het rapduo DubbelZ komen optreden. De show zal worden gepresenteerd door Shay Kreuger. 

Pitches

De genomineerden presenteren tijdens de show hun campagne idee. Hiervoor krijgen de leerlingen en studenten de dagen vooraf aan het evenement een speciale pitchtraining. Zo kunnen zij een vlammende pitch houden. De genomineerde klassen worden tevens met een bus naar de awardshow gebracht en zullen nog lang napraten over deze unieke ervaring!

Doe mee!

Ga met je klas aan de slag met de geld challenge uit het themapakket. Dien jullie beste idee in via een online formulier voor voortgezet onderwijs of mbo. En wie weet worden jullie genomineerd en aanwezig bij de Week van het geld Awards!

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.