Achmea

Achmea is lid van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) en het Verbond van Verzekeraars.

Als lid van De Nederlandse Vereniging van Banken organiseert Achmea  tijdens de Week van het geld het  gastlesprogramma voor het basisonderwijs: Bank voor de klas. De medewerkers van Achmea verzorgen gastlessen aan basisscholieren uit de groepen 6 t/m 8 in heel Nederland. Tijdens de gastles leren de scholieren van alles over verstandig omgaan met geld. Achmea ziet het als hun maatschappelijke verantwoordelijkheid om kinderen al op jonge leeftijd te leren omgaan met geld. Aangezien financiële educatie nog niet verankerd is in het onderwijs blijft de rol van banken en organisaties zoals Achmea hierin belangrijk.

Als lid van het Verbond van Verzekeraars geeft Achmea ook gastlessen waarbij leren omgaan met geld en de financiële gevolgen van risico’s worden besproken. Verzekeringen spelen daarin een belangrijke rol. Op speelse en interactieve wijze gaan gastlesdocenten met het lespakket en bordspel ‘Fix je risk’ in op de rol van verzekeringen in onze maatschappij. Het afdekken van risico’s en het bieden van zekerheid maakt vele activiteiten en bedrijvigheid mogelijk.

Consumentenvoorlichting en financiële educatie staan bij het Verbond en zijn leden hoog in het vaandel. Het Verbond ondersteunt het platform Wijzer In geldzaken vanaf de oprichting financieel en inhoudelijk.

Naar de website

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.