Aflatoun International

Kinderen en jongeren hebben het vermogen en de kracht om hun leven positief te veranderen en kunnen een bijdrage leveren aan de gemeenschap. Financiële vaardigheden zijn daarbij wel noodzakelijk. Tijdens de Week van het Geld wil Aflatoun laten zien dat dit ook voor Nederlandse kinderen en jongeren geldt. Verschillende activiteiten zullen worden georganiseerd om kinderen en jongeren dit te laten meemaken.  Activiteiten zijn daarnaast bedoeld om ouders, mensen uit het onderwijs, beleidmakers en (lokale) overheden het belang van sociaal en financieel onderwijs te laten zien.

Lesmateriaal

Aflatoun gelooft dat kinderen en jongeren met zelfvertrouwen, maatschappelijke verantwoordelijkheid en financiële vaardigheid de kracht hebben om een verschil te maken in hun eigen leven en om de wereld waarin zij leven te verbeteren. Aflatoun heeft lesprogramma’s ontwikkeld waarin het versterken van zelfbewustzijn, gedragsverandering, ondernemerschap en sparen in de breedste zin van het word centraal staan. Deze combinatie van sociale en financiële vaardigheden maakt Aflatoun uniek. Er zijn lesprogramma’s beschikbaar voor verschillende leeftijdscategorieën: Aflatot voor peuters van 3-6 jaar, Aflatoun voor 6-14-jarigen en Aflateen voor jongeren vanaf 15 jaar. Inmiddels bereiken de programma’s ruim 5,4 miljoen kinderen in meer dan 116 landen.

Samenwerking

Over de hele wereld werkt Aflatoun samen met non-profitorganisaties, regeringen, Ministeries van Onderwijs en financiële instellingen om kinderen en jongeren het programma te laten ervaren. Het Aflatoun Secretariaat, gevestigd in Amsterdam, ondersteunt het netwerk van organisaties. Het zorgt voor educatief materiaal, traint en ondersteunt meer dan 73.050 trainers en begeleiders over de hele wereld en zorgt voor studiegelegenheid en een uitgebreid pakket technische ondersteuning voor de partners.

Naar de website

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.