23 t/m 27 maart 2020

De Volkskredietbank Noord-Oost Groningen (VKB)

De Volkskredietbank Noord-Oost Groningen (VKB) is een samenwerking van de gemeenten Appingedam, Bellingwedde, Delfzijl, Eemsmond, Loppersum, Oldambt, Pekela en Veendam en biedt inwoners van deze gemeenten verschillende diensten en producten die te maken hebben met het wegwerken van schulden en het leren omgaan met financiën. Daarnaast is er veel aandacht voor preventie, om te voorkomen dat schulden ontstaan. 

Tijdens de Week van het geld extra aandacht voor jongeren en geld
In toenemende mate moeten jongeren steeds vaker een beroep doen op schuldhulpverlening. De VKB biedt workshops en cursussen voor jongeren. Tijdens de week van het geld besteden we extra aandacht aan het onderwerp ‘jongeren en geld’.

Om jonge kinderen kennis te laten maken met het onderwerp geld wordt de cursus Kostdat?!?! op diverse basisscholen in groepen 7/8 gegeven.

Op het Voortgezet Onderwijs wordt voor 75 leerlingen van de HAVO een theatershow over geld ‘Crisis’ opgevoerd. Voor de oudere jongeren en ouders zijn er workshops en financiële adviesgesprekken waarvan gebruik gemaakt kan worden. Met het aanbieden van deze activiteiten hopen de VKB en de gemeenten in Noord-Oost Groningen preventief bij te dragen aan bewustwording van de jeugd over het omgaan met geld. Jong geleerd, is oud gedaan! 

Naar de website

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.