Deloitte

Deloitte heeft het initiatief genomen voor de ontwikkeling van het Nationaal Geldexamen, een lesprogramma dat kinderen bewust leert omgaan met geld, voor groep zeven en acht van het basisonderwijs.

Uit onderzoek van het Nibud blijkt dat 1 op de 3 jongeren financieel risicovol gedrag vertoont. Geld is minder tastbaar en de verleidingen van reclame zijn groot. Bestellen via internet, betalen met pin en downloaden van apps is de gewoonste zaak van de wereld. Omdat jongeren niet altijd de gevolgen hiervan overzien, hebben ze op steeds jongere leeftijd al te maken met geldzorgen; een maatschappelijk probleem met ver strekkende gevolgen.

Het Nationaal Geldexamen, mogelijk gemaakt door Deloitte, Nibud en Uitgeverij Zwijsen, is een geïntegreerde aanpak voor kinderen uit groep 7 en 8 en leert kinderen bewust met geld omgaan. Kinderen worden bijvoorbeeld gestimuleerd om met een kritische blik naar reclames te kijken. Is 25% korting bij de ene aanbieder nu echt voordeliger dan 15% korting bij de ander? Hoe ga je slim om met wat je te besteden hebt? Alle leerlingen die zijn geslaagd voor het Nationaal Geldexamen ontvangen een persoonlijk Gelddiploma!

Tijdens de Week van het Geld zetten medewerkers van Deloitte zich in als geldcoach voor het Nationaal Geldexamen en verzorgen gastlessen op basisscholen door heel Nederland. Dat doen we het hele jaar door maar juist in de Week van het Geld van Wijzer in Geldzaken is dit zo’n passende activiteit. De hele week staat in het teken van financiële educatie aan basisschoolleerlingen!

Deloitte biedt dienstverlening op het gebied van accountancy, belastingadvies, consulting, risk management en financiële advisering. Deloitte heeft het initiatief genomen voor de ontwikkeling van het Nationaal Geldexamen, een lesprogramma dat kinderen bewust leert omgaan met geld, voor groep zeven en acht van het basisonderwijs.

Naar de website

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.