Gemeente Amsterdam

De gemeente Amsterdam ondersteunt in het kader van het armoedebeleid ouders met een krappe beurs met de scholierenvergoeding, PC voor kids en het kindpakket. De gemeente zet ook schuldhulpverlening in.

De gemeente Amsterdam wil graag bijdragen aan het doel van Wijzer in Geldzaken om meer ouders te bereiken. Wij bereiken deze ouders o.a. via de trajecten van de afdeling werk & re-integratie.

In de gemeente Amsterdam doen vele scholen, organisaties, bedrijven en partners mee aan De week van het geld. Wij wijzen u graag op de volgende activiteiten.

Maandag 22 maart

WETHOUDER MARJOLEIN MOORMAN TE GAST BIJ FUNX
Over belang van financiële kennis en bewustzijn onder jongeren. 

Dinsdag 23 maart

GRATIS WEBINAR 'PUBERS EN POEN' MET EEF VAN OPDORP
Financieel coach Eef van Opdorp, bekend van o.a. het tv-programma ‘Uitstel van executie’, ‘Hoeveel ben je waard’ en ‘RTL Live’ geeft voor Amsterdamse ouders op dinsdag 23 maart een gratis online lezing over 'Pubers en Poen'.

Wanneer: dinsdag 23 maart van 19:30 – 21:00 uur | Meld je hier gratis aan.

Maandag 22 maart t/m vrijdag 26 maart

MON€Y SCHOOL
Kom jij met Money School in beweging tegen armoede in de Week van het Geld 22-26 mrt 2021? Wij dagen scholen, partners, kinderen, jongeren, ouders en professionals uit met inspirerende activiteiten.

 • MON€Y WALKS:
  Wandel fysiek of online mee tegen armoede tijdens de 5-daagse wandel-challenge.
 • MON€Y CAR, BIKE & WHEEL:
  Vrolijkt je (school)plein op en zet op speelse wijze aan tot nadenken over geld, gezondheid en duurzaamheid.
 • MON€Y CHALLENGES:
  Werkbladen: ontwerp je eigen geldkwartet en schrijf jouw geldverhaal.
 • MON€Y TALKS:
  Tips over een financiële opvoeding voor ouders.

Ga naar moneyschool.nl om je aan te melden voor één van de activiteiten van Mon€ySchool.

 

Week van het geld in Amsterdam

Gemeente Amsterdam is één van de actievere gemeenten tijdens de Week van het geld. Steeds meer gemeenten in Nederland organiseren tijdens de Week van het geld op lokaal niveau een eigen programma. Dit doen zij in samenwerking met zowel landelijke als regionale en lokale partners. Deze aanpak biedt gemeenten de mogelijkheid om actief te communiceren over het stimuleren van financiële vaardigheden als onderdeel van de lokale aanpak in het kader van armoede en schulden.

Wijzer in geldzaken stimuleert deze ontwikkeling o.a. door het ondersteunen en faciliteren van gemeenten bij de uitwerking van hun beleid en met de inzet van een lokaal Week van het geld logo. Lees hier hoe een persoonlijk logo aan te vragen en de gebruikersvoorwaarden.


Naar de website

Gemeente Amsterdam biedt de volgende activiteiten aan:
Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.