Gemeente Breda - Held met je geld


De gemeente Breda is een gemeente die al jaren actief is tijdens de Week van het geld en zich ook gedurende het gehele jaar lokaal inzet voor het stimuleren van financiële vaardigheden op school en thuis. Samen met het Instituut voor Maatschappelijk Welzijn - IMW Breda en de voetbalclub NAC Breda heeft de gemeente een educatief programma opgezet met o.a. lessen over leren omgaan met geld en gastlessen met voetbalhelden in de klas.

Schuldpreventie

Het ‘Held met geld’ team bezoekt in het kader van schuldpreventie scholen, buurthuizen e.d. om kinderen, jongeren en volwassen in Breda bewust te leren omgaan met geld. Hun ervaring is dat ze onder deze noemer positiever worden ontvangen dan onder de noemer ‘schuldpreventie-team’.

Zie ook: https://www.gripopgeldbreda.nl/ehmg/

Week van het geld Breda

Gemeente Breda is één van de actievere gemeenten tijdens de Week van het geld. Steeds meer gemeenten in Nederland organiseren tijdens de Week van het geld op lokaal niveau een eigen programma. Dit doen zij in samenwerking met zowel landelijke als regionale en lokale partners. Deze aanpak biedt gemeenten de mogelijkheid om actief te communiceren over het stimuleren van financiële vaardigheden als onderdeel van de lokale aanpak in het kader van armoede en schulden.

Wijzer in geldzaken stimuleert deze ontwikkeling o.a. door het ondersteunen en faciliteren van gemeenten bij de uitwerking van hun beleid en met de inzet van een lokaal Week van het geld logo. Lees hier hoe een persoonlijk logo aan te vragen en de gebruikersvoorwaarden.  

Naar de website 

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.