25 t/m 29 maart 2019

Gemeente Breda - Kredietbank West-Brabant


De Kredietbank West-Brabant is onderdeel van de Gemeente Breda. Ze zijn lid van de NVVK, de Vereniging voor schuldhulpverlening en sociaal bankieren, de landelijke organisatie van schuldhulpverlenende instanties. Ook is de Kredietbank West-Brabant aangesloten bij Sociale Banken Nederland (SBN).

Tijdens de Week van het geld organiseert Kredietbank West-Brabant, van de Gemeente Breda, activiteiten waarmee jongeren worden aangespoord om bewust om te gaan met geld. De activiteiten zijn gastlessen en een debat battle.

De Battle van de Week van het geld 2017
In het programma De Battle van de Week van het Geld krijgen leerlingen les over geld lenen, schulden en uitgavenpatronen op scholen. Stichting Discussiëren Kun Je Leren (DKJL) ontwikkelde een lesprogramma om kinderen meer bewust te maken van hun mening, en om tolerantie te bevorderen.

Het programma stimuleert de mondelinge taalvaardigheid, sociale vaardigheden en de maatschappelijke betrokkenheid van leerlingen. De discussielessen worden gegeven door speciaal opgeleide DKJL docenten. In deze masterclasses zetten we intensief in op meningsvorming, waardoor kinderen weloverwogen en genuanceerd een standpunt innemen.

Naar de website 

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.