25 t/m 29 maart 2019

Gemeente Goes

Op jonge leeftijd worden kinderen door diverse omgevingsfactoren al beïnvloed door onze sterke commerciële wereld. Om goed met geld te kunnen omgaan is het belangrijk de jeugd financieel bewust te maken. Mede door de toename van de schuldhulpaanvragen, wil de gemeente Goes preventief haar bijdrage leveren aan de Week van het geld.

Wat doen we nog meer:
Alle nieuwe aanvragers voor een WWB uitkering krijgen huisbezoek van een budgetadviseur. De doelstelling van dit huisbezoek is samen te zorgen voor de juiste belastingtoeslagen, aangevuld met de inkomensverruimende regelingen van de gemeente. De inkomstengevoeligheid van de toeslagen wordt inzichtelijk gemaakt, waardoor achteraf geen aanslagen van de belastingdienst meer in de brievenbus vallen.  Deskundig wordt er naar de vaste lasten gekeken en geadviseerd deze zo laag mogelijk te houden. Reserveringen onder ander voor het eigenrisico van de ziektekostenverzekering worden mee genomen in de op maat gemaakte begroting. Uiteindelijk wordt een week budget berekend, waarbij de inkomsten en uitgaven en reserveringen in balans zijn.

In de Week van het Geld
Worden er diverse scholen bezocht ( basis,mbo en vmbo) om financiële voorlichting te geven. Het is de Gemeente Goes, veel aan gelegen haar inwoners ver weg te houden van de afdeling schuldhulpverlening. Zij doet dit door gericht in te zetten op preventie. Tijdens de bezoeken aan de scholen wordt er gebruik gemaakt van de “Geldkoffer”, "Zakgeldspel” of er wordt met een klas een begroting opgezet, waarbij diverse problemen die zich voor kunnen doen besproken.

Naar de website

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.