Gemeente Groningen

Waarom doen we mee aan de Week van het Geld?

We gaan er vanuit dat ‘jong geleerd, oud gedaan is’. Primair is financiële opvoeding de verantwoordelijkheid van ouders. Als zij de kennis en vaardigheden daarvoor missen, is het een taak van de overheid om hierbij te ondersteunen. We richten ons binnen preventie dan ook sterk op kinderen, jongeren en hun ouders met het doel hun kennis en vaardigheden te vergroten op het gebied van financiën. Leren omgaan met geld op jonge leeftijd is van invloed op het financiële gedrag van mensen op latere leeftijd.

Wat doen we nog meer?

We bieden preventieactiviteiten voor jong en oud. Voor jongeren bieden we onder meer op basisscholen gastlessen en verzorgen we ouderavonden over financieel opvoeden. Ook geven we gastlessen aan MBO-scholieren (‘jouw schuld is jouw schuld?’), bieden we een lessenpakket op het voortgezet onderwijs (‘Moneyways’) en geven we workshops in het hoger beroepsonderwijs en bij de universiteit.

Over de Groningse Kredietbank

Wij zijn de Groningse Kredietbank van de gemeente Groningen. Wij ondersteunen klanten die schulden hebben of in de schulden dreigen te raken en proberen deze schulden op te lossen. Door de klant bewust te maken van het eigen handelen bevorderen we de financiële redzaamheid. Waar de klant vaardigheden en/of kennis mist om financieel redzaam te zijn, bieden we allerlei preventieactiviteiten om dit te vergroten.

Naast de inwoners van de gemeente Groningen werken we ook voor inwoners van de gemeenten Het Hogeland en Westerkwartier.

Week van het geld Groningen

Gemeente Groningen is één van de actievere gemeenten tijdens de Week van het geld. Steeds meer gemeenten in Nederland organiseren tijdens de Week van het geld op lokaal niveau een eigen programma. Dit doen zij in samenwerking met zowel landelijke als regionale en lokale partners. Deze aanpak biedt gemeenten de mogelijkheid om actief te communiceren over het stimuleren van financiële vaardigheden als onderdeel van de lokale aanpak in het kader van armoede en schulden.

Wijzer in geldzaken stimuleert deze ontwikkeling o.a. door het ondersteunen en faciliteren van gemeenten bij de uitwerking van hun beleid en met de inzet van een lokaal Week van het geld logo. Lees hier hoe een persoonlijk logo aan te vragen en de gebruikersvoorwaarden. Naar de website

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.