25 t/m 29 maart 2019

Gemeente Groningen

Waarom doen we mee aan de Week van het Geld?

We gaan er vanuit dat ‘jong geleerd, oud gedaan is’. Primair is financiële opvoeding de verantwoordelijkheid van ouders. Als zij de kennis en vaardigheden daarvoor missen, is het een taak van de overheid om hierbij te ondersteunen. We richten ons binnen preventie dan ook sterk op kinderen, jongeren en hun ouders met het doel hun kennis en vaardigheden te vergroten op het gebied van financiën. Leren omgaan met geld op jonge leeftijd is van invloed op het financiële gedrag van mensen op latere leeftijd.

Wat doen we nog meer?

We hebben preventieactiviteiten voor jong en oud. Op de basisscholen geven we gastlessen, zetten de Klasse!kas uit en verzorgen we ouderavonden over financieel opvoeden.
Ook geven we gastlessen aan MBO-scholieren (‘Jouw schuld = Jouw schuld’), en verzorgen we workshops in het hoger beroepsonderwijs en bij de universiteit.

In de WIJ-teams geven we aan bewoners in alle wijken voorlichting en trainingen over omgaan met geld.

Over de Groningse Kredietbank

Wij zijn de Groningse Kredietbank van de gemeente Groningen. Wij ondersteunen klanten die schulden hebben of in de schulden dreigen te raken en proberen deze schulden op te lossen. Door de klant bewust te maken van het eigen handelen bevorderen we de financiële zelfredzaamheid. Hierbij is de klant primair zelf verantwoordelijk. Waar de klant vaardigheden of kennis mist om financieel zelfredzaam te zijn, bieden we allerlei preventieactiviteiten om deze te vergroten.

Naast de inwoners van de gemeente Groningen werken we ook voor de inwoners van de gemeenten Bedum, De Marne, Groningen, Grootegast, Ten Boer, Winsum en Zuidhorn.


Naar de website

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.