Gemeente Rotterdam

Trainer/voorlichters van de Kredietbank Rotterdam (KBR) geven in de ‘Week van het Geld’, maar ook daarbuiten, gastlessen aan leerlingen van groep 7 en 8. ‘Bedenk goed wat je met je euro doet’ bestaat uit vier gastlessen van een uur. In elke les wordt een ander onderwerp behandeld. De lessen zijn leerzaam, speels, interactief en soms ook een beetje confronterend. De onderwerpen zijn:

Geld, reclames,schulden en budgetteren. 

Ouders kunnen op school een workshop over financiële opvoeding volgen. Trainer/voorlichters van KBR behandelen de volgende onderwerpen:

  • Zak- en kleedgeld = leergeld,  waarom, hoe, hoeveel, wanneer?
  • Hoe maak ik mijn kind bewust van en weerbaar voor reclames en verleidingen?
  • Waar is kinderbijslag voor bedoeld.
  • Tips om kinderen financieel op te voeden

Aan de gastlessen en workshop zijn geen kosten verbonden.

Week van het geld Rotterdam

Gemeente Rotterdam is één van de actievere gemeenten tijdens de Week van het geld. Steeds meer gemeenten in Nederland organiseren tijdens de Week van het geld op lokaal niveau een eigen programma. Dit doen zij in samenwerking met zowel landelijke als regionale en lokale partners. Deze aanpak biedt gemeenten de mogelijkheid om actief te communiceren over het stimuleren van financiële vaardigheden als onderdeel van de lokale aanpak in het kader van armoede en schulden.

Wijzer in geldzaken stimuleert deze ontwikkeling o.a. door het ondersteunen en faciliteren van gemeenten bij de uitwerking van hun beleid en met de inzet van een lokaal Week van het geld logo. Lees hier hoe een persoonlijk logo aan te vragen en de gebruikersvoorwaarden.Naar de website

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.