Gemeentelijke Kredietbank Midden-Groningen

In samenwerking met de Gemeentelijke kredietbank, basisscholen en het Aletta Jacobs bieden wij leerlingen tijden de week van het geld meerdere projecten aan. Die projecten hebben te maken met het leren omgaan met financiën, het krijgen van meer besef rondom het thema armoede. Deze projecten zijn opgezet om structureel te blijven investeren in financiële educatie en zo op den duur generatie armoede tegen te gaan.

Projecten

Kredietbank Midden-Groningen heeft in samenwerking met Theatergroep Modo een eigen voorstelling voor alle basisscholen in Midden-Groningen geproduceerd. De voorstelling met in de hoofdrol Geldwolf en Spaarvarken gaat over geld, lenen en sparen. Geldwolf en Spaarvarken doen klusjes en sparen hard om de spaarpot weer te vullen.

Een ander project is een armoedespel dat wordt gespeeld met leerlingen van de bovenbouw.  Alle leerlingen van het voortgezet onderwijs derde leerjaar wordt het project discussiëren kun je leren aangeboden.

Alle projecten zijn er op gericht om financiële awareness te ontwikkelen en zo op den duur ook generatie armoede tegen te gaan.

Week van het geld Midden Groningen

Gemeente Midden Groningen is één van de actievere gemeenten tijdens de Week van het geld. Steeds meer gemeenten in Nederland organiseren tijdens de Week van het geld op lokaal niveau een eigen programma. Dit doen zij in samenwerking met zowel landelijke als regionale en lokale partners. Deze aanpak biedt gemeenten de mogelijkheid om actief te communiceren over het stimuleren van financiële vaardigheden als onderdeel van de lokale aanpak in het kader van armoede en schulden.

Wijzer in geldzaken stimuleert deze ontwikkeling o.a. door het ondersteunen en faciliteren van gemeenten bij de uitwerking van hun beleid en met de inzet van een lokaal Week van het geld logo. Lees hier hoe een persoonlijk logo aan te vragen en de gebruikersvoorwaarden. 

Naar de website

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.