Hogeschool Utrecht

Aan de Faculteit Maatschappij en Recht studeren gemiddeld 8.000 studenten. Wij leiden ze o.a. op tot HBO juristen, sociaal juridische dienstverleners of social workers. Tevens heeft de faculteit een eigen kenniscentrum waar onder leiding van lectoren praktijkgericht onderzoek wordt verricht door studenten en docenten.

Binnen de faculteit Maatschappij en Recht ligt een sterk accent op het thema Schulden. Zo kunnen studenten zich specialiseren door middel van een minor alsook door af te studeren op dit thema of deel te nemen aan onderzoek binnen het Lectoraat Schulden & Incasso. De onderzoekslijn van ons Lectoraat Schulden & Incasso heeft als doel om bij te dragen aan een effectieve, efficiƫnte en professionele uitvoeringspraktijk in de velden van de schuldhulpverlening en de incasso. Schuldpreventie speelt hierbinnen een zeer belangrijke rol.

Dit jaar neemt de HU aan de Week van het Geld deel door een nieuw ontwikkelde lesmethode ten behoeve van MBO scholieren in de leeftijdscategorie 17-21 jaar beschikbaar te stellen. Deze lesmethode is downloadbaar via de website van Week van het Geld. Scholen en gemeenten binnen de regio Utrecht kunnen tevens gebruik maken van ondersteunende diensten van studenten en docenten van de HU in de periode maart t/m mei 2015. Neem hiervoor contact op met Julia den Hartogh, projectleider Lectoraat Schulden en Incasso.

E-mail: julia.denhartogh@hu.nl

Voor meer informatie klik hier

Naar de website

Hogeschool Utrecht biedt de volgende activiteiten aan:
Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.