Nibud

Het Nibud is een onafhankelijk instituut dat zich met onderzoek, voorlichting en cijfers richt op de financiële redzaamheid van de consument. Financiële redzaamheid betekent dat iemand in staat is om inkomsten en uitgaven, bezittingen en schulden, zodanig in balans te houden dat er geen financiële problemen ontstaan. Daarnaast is iemand financieel redzaam als hij weet waar en hoe hij daarbij hulp kan inschakelen als dat nodig is. Financiële educatie is één van de speerpunten van het Nibud. Daarom is het Nibud ook partner van Wijzer in geldzaken en partner in de Week van het geld.

Opvoeding van kinderen

Op jonge leeftijd leren omgaan met geld voorkomt dat kansen en geluk belemmerd worden door financiële problemen. Het Nibud wil er zijn voor alle partijen die betrokken zijn bij de opvoeding van kinderen en specifiek bij het leren omgaan met geld: voor ouders, docenten, scholen, maatschappelijke organisaties, financieel dienstverleners en natuurlijk de kinderen zelf.

Samenwerking

Het Nibud kent vele samenwerkingsmogelijkheden in het werkveld van de financiële redzaamheid en de preventie van armoede en schulden. Kijk een op onze website of neem contact met ons op als u er meer over wilt weten.

Naar de website

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.