Nederlandse vereniging van munthandelaren (NVMH)

De branchevereniging NVMH is opgericht in 1982 om de belangen van de munthandel en van de verzamelaars op effectieve wijze te beschermen. De aangesloten munthandelaren houden zich aan de erecode van de vereniging. Een NVMH lid zal naar beste vermogen objectieve en eerlijke voorlichting geven. Een NVMH lid zal zijn numismatische voorwerpen dienen te kwalificeren volgens gangbare normen. De NVMH organiseert jaarlijks de Holland Coin Fair en geeft al 30 jaar de Muntalmanak uit. De catalogus is dé standaard voor iedereen die in munten (en overige betaalmiddelen) is geïnteresseerd.

Munten zijn de poorten naar ons verleden en gaan dagelijks door onze handen. Munten vertellen een verhaal dat veel leerlingen en leerkrachten zal aanspreken. Het zijn bewijsstukken die je kunt inzetten bij de reguliere geschiedenislessen.

Koning Willem I legde 200 jaar geleden in 1813 de basis voor de Nederlandse economie en handel. Bij alle koningen en koninginnen die ons land kende, stond handel en economie hoog op de agenda. Een stevige economie heeft ons land gebracht waar het nu staat. Dit is de aanleiding om een lespakket; een overzicht van 200 jaar geldgeschiedenis aan te bieden. Dit lespakket haakt aan bij het geschiedenisonderwijs. De leerkracht kan verbreden of verdiepen naar eigen inzicht. En kan met anekdotes en afbeeldingen de geschiedenisles aanschouwelijker maken. 

Naar de website

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.