Werk & Inkomen Hoeksche Waard (WIHW) 

Werk & Inkomen Hoeksche Waard (WIHW) biedt inwoners van de Hoeksche Waard met financiële problemen ondersteuning bij het vinden van een passende oplossing. Onze dienstverlening richt zich op het voorkomen van schulden en waar schulden zijn bieden wij optimale ondersteuning. Daarnaast kunnen inwoners van de Hoeksche Waard bij ons terecht voor de aanvraag van een uitkering op grond van de Participatiewet of bijzondere bijstand voor noodzakelijke kosten.

WIHW, de gemeenten in de Hoeksche Waard, HW Wonen, Dienst Gezondheid & Jeugd, Humanitas en Welzijn Hoeksche Waard hebben met elkaar afgesproken de schuldenproblematiek in de Hoeksche Waard in een vroeg stadium op te sporen, te onderkennen en daarmee te voorkomen en op te lossen.

Om te voorkomen dat jongeren financiële problemen krijgen, is het van belang om hen al op jonge leeftijd te leren omgaan met geld. Daarom hebben de partijen ervoor gekozen om dit jaar de campagne 'Wat doe jij?' te starten. Om jonge kinderen kennis te laten maken met het onderwerp ‘geld’ worden er tijdens de Week van het geld gastlessen verzorgd op diverse basisscholen in de Hoeksche Waard. Met het aanbieden van deze gastlessen hopen de partijen preventief een steentje bij te dragen aan bewustwording van de jeugd over het omgaan met geld.

Naar de website

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.