28 maart
t/m
1 april 2022

de Rondkomers

De Rondkomers is een samenwerking tussen Buurtplein, gemeente Doetinchem, Platform Armoedebestrijding Doetinchem, Laborijn, UWV, Rabobank Graafschap en Betaald Voetbal De Graafschap.

Iedereen verdient een steuntje in de rug

Voor alle Doetinchemmers streven we naar zo min mogelijk financiële zorgen. Door hierbij zoveel mogelijk mensen en organisaties te betrekken, willen wij het taboe doorbreken om zo meer mensen in beweging te krijgen en te helpen.

De Rondkomers gelooft namelijk dat iedereen door onbeheersbare factoren en veranderende omstandigheden in structurele geldproblemen kan raken, met alle gevolgen van dien.

We willen het zwijgzaam worstelen met deze situatie dan ook actief doorbreken. Immers, langer wachten maakt het altijd veel ernstiger en vervelender. Hoe klein of groot de omvang nu ook is of lijkt. Ongeacht leeftijd, afkomst of de achterliggende oorzaak.

Erger voorkomen begint bij het (h)erkennen dat er iets speelt.

Week van het geld 2021 - Goed omgaan met geld is goud waar

Een van de activiteiten die in 2021 op de planning staat is de Doetinchemse Week van het geld. Deze vindt eind maart plaats met als thema ‘Goed omgaan met geld is goud waard’. De Rondkomers richt zich op leerlingen in groep 7 en 8 en er is speciale aandacht voor het onderwerp ‘LVB en financiële problemen’. We zijn op dit moment volop bezig met de voorbereidingen en maken het programma in januari bekend.

Activiteiten:

  • Prijsvraag voor alle basisscholen groepen 7 en 8 , in samenwerking met ambassadeurs Siri Worm en Jordy Tutuarima
  • 3 webinars voor drie grote welzijnsorganisaties in Doetinchem met als thema 'LVB en financiele problemen'
  • Aandacht via onze socials: facebook, instagram, linkedin en website.

Naar de website

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.