23 t/m 27 maart 2020

Gemeente Lansingerland

In de gemeente Lansingerland houden inwoners zo lang mogelijk de regie over hun eigen leven. Het is daarom belangrijk dat kinderen al vroeg leren omgaan met geld om te voorkomen dat ze later in financiële problemen komen. Dat allemaal onder het motto: jong geleerd, oud gedaan.

Het is belangrijk dat kinderen leren dat de geldbomen niet tot in de hemel groeien; dat je kunt sparen voor een kostbare aankoop en dat geld lenen verplichtingen met zich meebrengt. Ouders en scholen hebben een grote rol bij die financiële opvoeding. De gemeente Lansingerland helpt daar graag bij en sluit daarom aan bij De Week van het Geld. In diverse scholen zijn er die week activiteiten (voorstellingen, ouderbijeenkomsten en gastlessen) om ouders en kinderen tips te geven hoe je omgaat met geld.

Naast de aansluiting bij de Week van het geld helpen wij scholen bij het vinden van mogelijkheden om financiële educatie een structurele plek te laten innemen in het lesaanbod. Bij de ondersteuning van het onderwijs op het gebied van financiële educatie staat maatwerk centraal. Het moet ook passen bij de school en haar leerlingen!

Naar de website

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.