28 maart
t/m
1 april 2022

Gemeente Nieuwegein

Gemeente Nieuwegein neemt voor het eerst deel aan de Week van het Geld en is bedoeld voor alle inwoners die wijzer willen worden in geldzaken. Aan de lokale Week van het Geld doen met name lokale en regionale samenwerkingspartners mee door het organiseren van online activiteit en inwoners doen mee door deelname aan een van deze activiteiten.

Maandag 22 maart 14.30 – 15.30: Leuke dingen doen met minder geld
Door: het PLUS-café van bibliotheek De tweede verdieping

Tijdens dit online café zal wethouder Ellie Eggengoor officieel de Week van het Geld openen. Het programma van de Week van het Geld wordt verder toegelicht. Daarna wordt er informatie gegeven over de verschillende regelingen die er zijn in Nieuwegein. We hebben het ook over budgetvriendelijke tips en uitjes.

Maandag 22 maart 19.00-19.30: Op pad met de Nieuwegein Stadspas
Door: Gemeente Nieuwegein

Inwoners met een laag inkomen hebben recht op een Nieuwegein Stadspas. Met deze pas krijg je korting op allerlei activiteiten. Maar wat kun je er precies mee? En wat als ik niet kan sporten? Kan ik er ook wat anders mee? Tijdens deze bijeenkomst laten wij zien wat u allemaal kunt doen met de Stadspas.

Maandag 22 maart 19.45-20.45: Ieder kind doet mee met Leergeld
Door: Basisschool de Schouw Nieuwegein

Stichting Leergeld zet zich in voor kinderen die om financiële redenen niet mee kunnen doen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Leergeld wil deze kinderen mee laten doen! Kinderen krijgen de kans om mee te doen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Leergeld biedt hen hiermee een springplank, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en eigenwaarde krijgen. Tijdens de digitale bijeenkomst leert u hoe Leergeld werkt en wat er voor nodig is om hier gebruik van te maken. Er is altijd gelegenheid om vragen te stellen. Ook interessant als u gezinnen kent die wellicht gebruik kunnen maken van Leergeld.

Dinsdag 23 maart 19.30-20.30: Escaperoom: gebruik je kennis over geldzaken om de opdrachten op te lossen!
Door: de Tussenvoorziening

Aan de hand van leuke opdrachten wordt jouw kennis over financiële regelingen en schuldhulpverlening getest. Hoe financieel zelfredzaam ben jij eigenlijk? Ga de strijd aan met mede inwoners én professionals in Nieuwegein!

Woensdag 24 maart 19.30-21.00: Rondkomen met minder geld
Door: U-Centraal

In deze online bijeenkomst krijgt u informatie over de regelingen waar u gebruik van kunt maken als u minder geld heeft (landelijk en gemeentelijk). U leert hoe u zelf kunt checken waar u recht op heeft. U krijgt praktische tips om direct te gaan bezuinigen. We laten zien hoe u goed overzicht kunt houden over uw geldzaken. Ook krijgt u informatie waar u eventueel terecht kunt voor hulp en verdere ondersteuning. Er is volop ruimte om vragen te stellen.

Donderdag 25 maart 19.30-20.30: Test je kennis, ben jij op de hoogte van de financiële veranderingen als je 18 wordt?
Door: 4YOUth Nieuwegein

Als je 18 wordt verandert er een hoop. De studenten van 4YOUth kunnen jou helpen bij de zaken die je allemaal moet regelen. Denk aan: ik ga op mijzelf wonen; welke kosten en acties komen daar allemaal bij kijken? Waarom is sparen eigenlijk zo belangrijk? Hoe zit het met verzekeringen? Doe mee met deze informerende quiz!

Zaterdag 27 maart 15.00-16.00 uur: KOM OP! Peptalkshow over geldzaken met als speciale gast Jörgen Raymann!
In samenwerking met theater DE KOM

De Week van het geld wordt afgesloten met een KOMOP! Peptalkshow. Tijdens deze talkshow gaan we in gesprek over:

  • Een nieuw initiatief voor en door jongeren met vragen over geld (4YOUth Nieuwegein),
  • Op tijd erbij zijn bij geldzorgen (Werk Inkomen Lekstroom),
  • Anna van Rijn (1512-1607), wie was zij en wat heeft zij gedaan voor de armen in de wijk Jutphaas?

Het programma wordt afgewisseld met optredens van Jörgen Raymann en Gina Voca & Yerassimo. Ook worden tijdens de show de winnaars bekend gemaakt van de prijsvraag!


Naar de website

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.