Gemeente Delft

De gemeente Delft besteedt veel aandacht aan armoedebestrijding en schuldhulpverlening. Dit gebeurt op verschillende manieren. Preventie is een belangrijk onderdeel van het actieplan. Door van jongs af aan te leren om bewust met geld om te gaan, wordt een basis gelegd voor financiële zelfstandigheid op latere leeftijd.

Week van het geld 

Tijdens de ‘Week van het Geld’ organiseren scholen en andere partners in de stad activiteiten om kinderen én hun ouders spelenderwijs bewust te maken van geld(zaken). Vanuit de gemeente verzorgen wethouders Karin Schrederhof van Armoedebeleid en Stephan Brandligt van Financiën, een gastles op een basisschool. Er worden daarnaast ook gastlessen aan ouders gegeven door ervaren trainers van de Financiële Winkel.

Activiteiten in de buurt

Ben je benieuwd welke leuke activiteiten er bij jou in de buurt plaatsvinden en aan welke activiteiten je gratis kunt deelnemen? Op de speciale pagina van de Delftse Week van het Geld wordt een overzicht geplaatst van alle activiteiten.

Week van het geld Delft

Gemeente Delft is één van de actievere gemeenten tijdens de Week van het geld. Steeds meer gemeenten in Nederland organiseren tijdens de Week van het geld op lokaal niveau een eigen programma. Dit doen zij in samenwerking met zowel landelijke als regionale en lokale partners. Deze aanpak biedt gemeenten de mogelijkheid om actief te communiceren over het stimuleren van financiële vaardigheden als onderdeel van de lokale aanpak in het kader van armoede en schulden.

Wijzer in geldzaken stimuleert deze ontwikkeling o.a. door het ondersteunen en faciliteren van gemeenten bij de uitwerking van hun beleid en met de inzet van een lokaal Week van het geld logo. Lees hier hoe een persoonlijk logo aan te vragen en de gebruikersvoorwaarden. Naar de website

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.