Gemeente Doesburg

De gemeente Doesburg is actief op het gebied van armoedebestrijding en schulddienstverlening. Maar preventie is minstens zo belangrijk!. Daarom vinden we het belangrijk dat kinderen leren om met geld om te gaan. De Week Van het Geld is daar bij uitstek geschikt voor.

Samen met de basisscholen bieden wij leerlingen van het basisonderwijs tijdens de Week van het Geld en daaromheen gastlessen en andere activiteiten aan. We geven scholen de mogelijkheid aan te sluiten bij het lesmateriaal van Wijzer in Geldzaken en de gastlessen van Bank voor de Klas. Ook helpen we scholen bij het vinden van mogelijkheden om financiële educatie een structurele plek te laten innemen in het lesaanbod.

Tijdens de Week van het Geld besteden wij op één basisschool in de gemeente extra feestelijk aandacht aan de Week van het Geld! Wij zetten Mr. Cash in, de wethouder opent de week van het geld en leest de allerkleinste voor en kinderen krijgen een theatervoorstelling van Meneer Beer. Wij bieden ouders een ouderbijeenkomst aan over financiële opvoeding tijdens de Week van het Geld.

Bij de ondersteuning van het onderwijs op het gebied van financiële educatie staat maatwerk centraal. Het moet ook passen bij de school en haar leerlingen!

Naar de website

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.