Gemeente Emmen

Als gemeente Emmen vinden wij financieel onderwijs erg belangrijk. Hiermee voorkom je financiële problemen op latere leeftijd. Daarom hebben vanaf 2019, acht Emmense partijen (maatschappelijk en commercieel) voor Emmen een aanbod gemaakt. Deze activiteit valt onder ons aanbod voor het voortgezet onderwijs. Daarnaast worden er samen met ketenpartners gastlessen verzorgt over omgaan met geld op de basisschool. 

Basisscholen

We geven gastlessen op 12 basisscholen met het thema Goed Omgaan met Geld is Goud waard. Ook gaan we naar een aantal basisscholen toe om het 'Arm en Rijk Spel' te spelen. Het 'Arm en Rijk Spel' is bedoeld om het onderwerp armoede bespreekbaar te maken in de klas.

Interactieve voorstelling: Wat is je Geld je Waard

Tijdens deze interactieve voorstelling  in het Atlas Theater in Emmen willen we de leerlingen laten ontdekken wat de echte waarde van geld is. Dit gaan we doen door leerlingen te inspireren met de verhalen van twee ervaringsdeskundigen (Peter van Dijk en Gert Jan Lennips). Zij vertellen wat geld in hun leven heeft betekend en hoe zij hiermee om zijn gegaan. Leerlingen kunnen tijdens dit programma vragen stellen aan de sprekers. Dit na voorbeeld van collegetour op tv.

Week van het geld Emmen

Gemeente Emmen is één van de actievere gemeenten tijdens de Week van het geld. Steeds meer gemeenten in Nederland organiseren tijdens de Week van het geld op lokaal niveau een eigen programma. Dit doen zij in samenwerking met zowel landelijke als regionale en lokale partners. Deze aanpak biedt gemeenten de mogelijkheid om actief te communiceren over het stimuleren van financiële vaardigheden als onderdeel van de lokale aanpak in het kader van armoede en schulden.

Wijzer in geldzaken stimuleert deze ontwikkeling o.a. door het ondersteunen en faciliteren van gemeenten bij de uitwerking van hun beleid en met de inzet van een lokaal Week van het geld logo. Lees hier hoe een persoonlijk logo aan te vragen en de gebruikersvoorwaarden. 
Ga naar de website

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.