12 t/m 16 maart 2018

Gemeente Emmen

De gemeente Emmen verzorgt 3 voorstellingen in het nieuwe Atlas Theater voor 30 verschillende basisscholen. Deze voorstelling is bedoeld voor groep 8 en zal gegeven worden door Mike-E en Spike -E . Alle basisscholen van de gemeente Emmen hebben zich met hun groep 8 voor deze voorstelling op kunnen geven. In totaal gaan nu 684 leerlingen deze voorstelling zien.

Klassen hebben ook een lespakket opgestuurd gekregen waarmee ze in de klas verder de voorstelling kunnen bespreken. Deze les gaat over sparen en het verschil tussen willen en nodig hebben.

Ook geeft de gemeente Emmen een les over omgaan met geld, die zij samen met Stichting Knip ontwikkeld hebben voor het voortgezet onderwijs. Deze les geeft de gemeente samen met Sedna (maatschappelijk werk) , Stichting Knip (geven budgetcursussen voor volwassenen) en een aantal vrijwilligers van andere instanties. Alle voortgezet onderwijs scholen in de gemeente Emmen doen hier aan mee. In totaal wordt aan 23 klassen een gastles gegeven.

Tijdens deze gastles spelen de kinderen een begrotingsspel waarin ze de begroting van een 14- jarige met de klas in kaart gaan brengen en bespreken. Daarnaast doen ze een geldtype test.

Lees ook meer over de activiteiten in dit artikel.

Naar de website