23 t/m 27 maart 2020

Gemeente Emmen

De gemeente Emmen verzorgt theatervoorstellingen voor 25 verschillende basisscholen bij theatergroep Loods 13. Deze voorstelling is bedoeld voor groep 8 en zal gegeven worden door Loods 13. Alle basisscholen van de gemeente Emmen hebben zich met hun groep 8 voor deze voorstelling op kunnen geven. In totaal gaan nu 615 leerlingen deze voorstelling zien.

Klassen krijgen ook een lespakket waarmee ze in de klas verder de voorstelling kunnen bespreken. Deze les gaat over het thema van dit jaar: Wanneer ben je rijk?

Ook geeft de gemeente Emmen een gastles over omgaan met geld, die zij samen met Stichting Knip en een leerkracht van een school in Emmen ontwikkeld hebben voor het voortgezet onderwijs. Deze les geeft de gemeente samen met Sedna (maatschappelijk werk) en Stichting Knip (geven budgetcursussen voor volwassenen). Veel voortgezet onderwijs scholen in de gemeente Emmen doen hier aan mee.

Tijdens deze gastles komt een ervaringsdeskundige vertellen over ervaringen vanuit een schuldpositie, spelen de leerlingen verschillende interactieve games met behulp van hun smartphone en gaan ze de discussie aan over het thema van dit jaar: Wanneer ben je rijk?

Naar de website

Gemeente Emmen biedt de volgende activiteiten aan:
Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.