Gemeente Helmond

De gemeente Helmond organiseert al enkele jaren een lokale week van het geld. Burgemeester Elly Blanksma is naast de Helmondse burgemeester ook voorzitter van het NIBUD. Het bespreekbaar maken van financiƫn en geldzaken is belangrijk. De coronacrisis legt hier een extra vergrootglas op. Door het taboe te doorbreken en er met elkaar over te praten voorkomen we in de toekomst geldzorgen, armoede en schulden.


Lokale Week van het geld Helmond

Tijdens de week van het Geld 2021 maken we het thema vooral bespreekbaar. Dit is allereerst een digitale campagne in samenwerking met de lokale omroep DitisHelmond. We zetten drie life-events in de schijnwerpers dat een financiƫle impact kan hebben met de vraag: weet jij wat er op je afkomt?

  • 18 jaar worden
  • Ziek worden
  • Met pensioen gaan

Praat over geld

Daarnaast roepen burgemeester Blanksma, wethouder de Vries en wethouder Dortmans mensen op om over geld te praten en verwijzen zij actief door in de digitale campagne naar plekken om erover te praten (NIBUD, JIP, LEV, Gemeente).

Tot slot voeren we samen met 10 VMBO-klassen een digitale dialoogsessie. Hierbij sluiten de burgemeester en wethouder de Vries ook aan. Stellingen:

  • Jongeren zijn verantwoordelijk voor hun eigen schuld.
  • Kinderen die opgroeien in armoede hebben gelijke kansen met jongeren die niet opgroeien in armoede.

Deze week wordt er ook iedere dag een column geschreven over het thema op DitisHelmond.nl


Naar de website

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.