Gemeente Utrecht

Utrechts aanbod van geldlessen

In Utrecht is er een speciaal Utrechts aanbod van geldlessen beschikbaar. In 2020 bundelde Gemeente Utrecht de krachten met 7 Utrechtse partijen (maatschappelijk en privaat) voor een eigen aanbod aan geldlessen. Alle Utrechtse scholen, studenten én hun ouders kunnen hier gebruik van maken. Zodat iedereen meer te weten komt over goed omgaan met geld, geldzaken en geldproblemen. De ambitie is om alle Utrechtse leerlingen in gesprek te laten gaan over geld, niet alleen in deze week maar door het hele jaar heen. Onderwijs in geldzaken staat namelijk hoog op de actieagenda ‘Utrechters schuldenvrij’.

Week van het geld Utrecht

De Week van het geld gaat dit jaar ook in Utrecht gewoon door. Vanwege corona zijn de activiteiten grotendeels digitaal. Tijdens de week én daarna kunt u gebruikmaken van gratis gastlessen en lespakketten. Zoekt u als Utrechtse school of onderwijsinstelling een passende manier om financiële educatie te organiseren dit jaar? Gemeente Utrecht denkt graag als partner mee over maatwerk en aanpassingen aan digitaal onderwijs. Neem voor meer informatie contact op via weekvanhetgeld@utrecht.nl

Wijzer in geldzaken stimuleert deze ontwikkeling o.a. door het ondersteunen en faciliteren van gemeenten bij de uitwerking van hun beleid en met de inzet van een lokaal Week van het geld logo. Lees hier hoe een persoonlijk logo aan te vragen is en de gebruikersvoorwaarden.

Naar de website

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.