28 maart
t/m
1 april 2022

HackShield Future Cyber Heroes

Cybercriminaliteit is nog altijd een groeiend probleem. Vrijwel wekelijks zien we berichten voorbij komen over gemeenten, ziekenhuizen en andere grote instanties die te maken krijgen met hackers of een andere vorm van criminaliteit.

Ook kinderen krijgen te maken met online gevaar. Omdat zij zichzelf niet goed weten te beschermen zijn ze een makkelijke prooi voor criminelen. Daar wil HackShield verandering in brengen. Niet door met een belerend vingertje te wijzen op de gevaren, maar door kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud Cyber Agents te maken. Cyber Agents die niet alleen zichzelf, maar ook anderen kunnen beschermen tegen online gevaar.

Zo helpen de Cyber Agents onder andere bij het cyberveilig houden van hun gemeenten. Politie en burgemeester roepen de jeugd uit hun gemeente op om Cyber Agent te worden en zodoende te helpen de gemeente te beschermen tegen online gevaar. De beste Cyber Agents uit de gemeente worden bovendien officieel gehuldigd!

Maar ook als de gemeente niet is aangesloten kan HackShield gespeeld worden. HackShield is en blijft namelijk gratis te spelen voor alle kinderen in Nederland, heeft geen winstoogmerk en doet niet aan kidsmarketing.

Week van het geld - HackShield Quests

Een belangrijk onderdeel van de HackShield zijn de Quests. Quests zijn korte missies die Cyber Agents samen met een volwassenen kunnen spelen. Via deze missies leren ze nog meer over cyberonderwerpen zoals phishing, wachtwoorden en auteursrecht.

Tijdens de Week van het Geld wordt een Quest gelanceerd met als onderwerp Geldezels. In de Uitlenen Kost Geld_Quest leren Cyber Agents hoe ze kunnen voorkomen dat ze als Geldezel worden gebruikt en hoe ze hun omgeving hiervoor kunnen waarschuwen.

De Quest is te spelen via www.joinhackshield.nl en in de app.

Naar de website

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.