27
t/m
31 maart 2023

150.000 leerlingen krijgen een gastles! - Week van het geld

woensdag, 5 maart 2014

Maandag 10 maart a.s. start de vierde editie van de nationale Week van het geld. 150.000 leerlingen krijgen een gastles van een medewerker uit de financiële sector. Met bijna 5.000 gastlessen op school en vele andere activiteiten in de klas of thuis, leren kinderen in het basisonderwijs een week lang alles over omgaan met geld. Tijdens de Week van het geld, een initiatief van platform Wijzer in geldzaken, zetten ruim 90 organisaties zich hiervoor door het hele land in. Hare Majesteit Koningin Máxima opent maandagochtend 10 maart de ‘Week van het geld’ in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Tijdens het openingsevenement vindt de finale plaats van 'De Gelduitdaging': een scholenwedstrijd voor kinderen in groep 8.

Leren omgaan met geld thuis en in de klas

Voor deze vierde editie van de Week van het geld ontwikkelde Wijzer in geldzaken samen met uitgeverij Zwijsen vier lespakketten, waarmee leerlingen vanaf groep 1 tot en met groep 8 in de vrije ruimte aan de slag kunnen met het thema leren omgaan met geld. Al het materiaal is gratis beschikbaar en is gebaseerd op de Basisvisie Financiële Educatie van SLO en de financiële competenties van Nibud. Bij elk pakket zijn ook ouderbladen ontwikkeld, die ouders helpen bij de financiële opvoeding van hun kind. Daarnaast wordt er op alle scholen in Nederland een speciale 'Week van het geldkrant' voor kinderen verspreid. Ouders, leerkrachten en kinderen vinden op de website www.weekvanhetgeld.nl een overzicht van activiteiten en dingen die ze thuis of op school kunnen doen.

Week van het geld ook internationaal

De Week van het geld wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd door Platform Wijzer in geldzaken en blijft ook in het buitenland niet onopgemerkt. Nederland vervult internationaal een voortrekkersrol op het gebied van financiële educatie en oogst hiermee veel lof. Onder meer Australië, Canada, Nieuw-Zeeland hebben in navolging van Nederland een Week van het geld opgezet. Sinds dit jaar valt de Week van het geld samen met Global Money Week, een initiatief waaraan inmiddels tientallen landen meedoen.

 

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.