27
t/m
31 maart 2023

3.000 gastlessen door banken tijdens Week van het geld

dinsdag, 30 oktober 2012

Medewerkers van banken gaan tijdens de Week van het geld ruim 3000 gastlessen verzorgen voor 100.000 kinderen in het basisonderwijs. Dat maakte directeur Wim Mijs van de Nederlandse Vereniging van Banken bekend tijdens de overhandiging van de Cash Quiz aan de Tweede Kamer. 'Dit verslaat de Code Banken,' zei het VVD-kamerlid Duisenberg in reactie.

De Week van het geld, een initiatief van platform Wijzer in geldzaken, wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd van 12 tot en met 16 november. Het doel van deze week is om basisschoolleerlingen te leren omgaan met geld. Het gastlesprogramma 'Bank voor de klas' is een van de 80 verschillende activiteiten tijdens de Week van het geld.

Cash Quiz
De Cash Quiz is een speciaal door de NVB ontwikkeld spel om financiële educatie leuk en aantrekkelijk te maken. De aftrap voor de gastlessen wordt op dinsdag 13 november gegeven op DE Brede school (As-Soeffah, Bijlmerhorst en De Polsstok) in Amsterdam Zuidoost. CEO's en andere bestuurders van 16 banken geven daar dan in koppels les. De lessen zijn bedoeld voor basisscholieren uit de groepen 6 t/m 8. In de lessen staat de Cash Quiz centraal. In deze klassikale quiz voor teams van drie tot vier leerlingen komen onderwerpen aan de orde die te maken hebben met 'omgaan met geld'.

Oproep kamerleden
Mijs riep de Kamerleden op om ook een gastles over geld  te verzorgen tijdens de Week van het geld. 'De lessen maken bankiers trots op hun vak,' zei Wim Mijs tegen aanwezige Kamerleden van VVD, PvdA, PVV, CU, CDA en GroenLinks. De leerlingen die een gastles krijgen, ontvangen het 'Geld weetjes kwartet'. "Dat kwartet kan thuis worden gespeeld en daarmee betrekken we ook de ouders," aldus Mijs.

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.