27
t/m
31 maart 2023

Basisscholen in de startblokken

vrijdag, 9 november 2012

Bijna 4.000 gastlessen 'omgaan met geld' en vele andere activiteiten van 12 t/m 16 november
Maandag 12 november a.s. start de 3e editie van de nationale Week van het geld. Met bijna 4.000 gastlessen op school en vele andere activiteiten in de klas, thuis of in de buurt, leren kinderen in het basisonderwijs een week lang alles over omgaan met geld. Tijdens de Week van het geld, een initiatief van platform Wijzer in geldzaken, zetten ruim 80 organisaties zich hiervoor door het hele land in. Daarnaast wordt de Week van het geld krant (oplage 1 miljoen stuks) verspreid op alle basisscholen in Nederland. Dit jaar is er ook een editie van de krant voor ouders om hen te helpen met de financiële opvoeding van hun kind.  Speciaal voor docenten lanceert het platform vandaag een vernieuwde onderwijsportal Leren omgaan met geld.

Prinses Máxima actief bij 3e editie Week van het geld
Maandagmiddag 12 november zijn Prinses Máxima, erevoorzitter van Wijzer in geldzaken en staatssecretaris van Financiën Frans Weekers aanwezig bij de aftrap van de Week van het geld op de Prins Mauritsschool in Rijswijk. Met het bijwonen van spreekbeurten over geld door kinderen van groep 8, geven zij het startsein voor dit landelijke initiatief. Op 14 november bezoekt de Prinses een schoolklas in Zoetermeer om samen met groep 7 het spel Cash Quiz te spelen, dat is ontwikkeld door de gezamenlijke banken.

Onderwijsportal Leren omgaan met geld
Om docenten handvatten te geven om het onderwerp leren omgaan met geld ook na de Week van het geld aandacht te blijven geven, lanceert Wijzer in geldzaken vandaag een vernieuwde onderwijsportal. Docenten krijgen hier toegang tot en inzicht in leermiddelen die gericht zijn om leren omgaan met geld eenvoudig in te bedden bestaande vakken.

 

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.