23 t/m 27 maart 2020

Ben jij financieel volwassen?

dinsdag, 23 februari 2016

Steeds meer jongeren steken zich in de schulden. Volgens veel leerkrachten hebben leerlingen vaak geen idee van de waarde van geld.

Discussiëren Kun Je Leren (DKJL) en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid willen dit bespreekbaar maken. Dat doen wij met de Battle van SZW.

Met plezier nodigen wij u uit om dit bijzondere evenement bij te wonen op maandag 14 maart aanstaande tijdens de Week van het Geld 2016.

 

De Battle van SZW

De Battle van de SZW is een eigentijds, creatief en constructief debat tussen 400 jongeren van vmbo leerjaar 4 en mbo leerjaar 1 van VMBO Compaen Zaandam, SG Newton Hoorn, Clusius College ROC Hoorn, NOVA College ROC Hoofddorp, MBO Regio College Purmerend en staatssecretaris Jetta Klijnsma.

Discussiëren Kun Je Leren (DKJL)

De afgelopen maand verzorgde DKJL in 16 klassen en reeks discussielessen. De jongeren werden hierdoor verbaal sterker, ontwikkelden meer zelfvertrouwen en werden uitgedaagd om een mening te vormen over de stellingen:
1.    Armoede is je eigen schuld.
2.    Jongeren moeten beter rekening houden met onvoorziene (zorg)kosten.
3.    De overheid is verantwoordelijk voor schulden van jongeren.
 
Door jongeren meer kennis over het onderwerp bij te brengen (bekijk het filmpje), leren zij om bewust en weloverwogen een standpunt in te nemen over onder andere de vraag: “Kun je financiële problemen voorkomen? En zo ja: hoe?”

Wat beweegt jongeren vandaag de dag?

De masterclasses worden tijdens de Week van het Geld feestelijk afgesloten met een debatbattle. Dit evenement biedt jongeren de gelegenheid hun stem te laten horen. Voor volwassenen is het dé kans om te horen wat jongeren vandaag de dag beweegt.
 
De Battle van SZW vindt plaats op maandag 14 maart van 14.00 tot 15.30 uur in Schouwburg Het Park. Het volledige programma vindt je hier. Jij komt toch ook?

Aanmelden kan via deze link.

Zoek in nieuws
Zoek op onderwerp
Zoek op periode
Week van het geld krant

In de speciale week-van-het-geld krant lees je allerlei leuke weetjes over geld.

Lees de krant
Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.