Financieel College ondersteunt de Week van het geld

maandag, 12 november 2012

De week van het geld is een initiatief van Wijzer in geldzaken in het kader van leren omgaan met geld voor kinderen in het basisonderwijs. De derde editie van de nationale Week van het Geld vindt plaats van 12 tot en met 16 november 2012. Door kinderen al jong financieel bewust te maken, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. Immers, jong geleerd is oud gedaan.

Kinderen (en ouders) worden attent gemaakt op deze bijzondere week met de Week van het Geld krant, deze wordt verspreid in een oplage van 1 miljoen! Er zijn 80 verschillende partijen die dit jaar een activiteit in deze bijzondere week organiseren.

Samen met lokale intermediairs ondersteunt Financieel College dit initiatief van harte.

Lokale intermediairs geven op basisscholen bij hen in de buurt gastlessen aan kinderen uit de groepen 7 en 8.
Hierbij voorziet Financieel College de lokale intermediairs van gastlesinstructies en lesmateriaal.

Financieel College kreeg na de aankondiging in september ruim 170 enthousiaste reacties van intermediairs die een of meer gastlessen willen verzorgen. Uiteindelijk verzorgen 45 gastdocenten komende week een gastles op 46 scholen voor 83 verschillende klassen.

De gastdocenten gaan aan de slag met twee initiatieven: de gastles Tel je Geld en de gastles Fix je Risk.
Tel je Geld draait om het belang van goed met geld omgaan, zakgeld en zakgeldbeheer en de risico’s van geld lenen. Na afloop krijgen de leerlingen het zakgeldboek Tel je Geld, geschreven door Annelou van Noort, mee naar huis.

Fix je Risk is een gastles waarbij kinderen op begrijpelijke en speelse wijze kennis maken met de risico’s in het leven en hoe je om kun gaan met deze risico’s. De les wordt afgesloten met het spelen van het Fix je Risk bordspel, uitgegeven door het Verbond van Verzekeraars.

Ruim 1.500 boeken Tel je Geld en 70 spellen en spelboekjes worden uitgezet onder de kinderen van deze basisscholen.

Bron: Financieel College

Zoek in nieuws
Zoek op onderwerp
Zoek op periode

Thema 2021: goed omgaan 
met geld is goud waard!

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.