28 maart
t/m
1 april 2022

Groningse wethouder Dig Istha geeft gastles in Week van het geld

woensdag, 14 november 2012

Wethouder Dig Istha geeft donderdag 15 november een gastles over omgaan met geld aan groep 8 van CBS De Heerdstee in Beijum. De wethouder praat met de leerlingen over zakgeld, sparen, keuzes maken en reclame. De gastles is één van de activiteiten van de Groningse Kredietbank (GKB) tijdens de nationale Week van het geld van 12 t/m 16 november 2012. Deze week heeft als doel basisschoolleerlingen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar te leren omgaan met geld.

“Jong geleerd, is oud gedaan, ook als het om geldzaken gaat”, aldus wethouder Istha. “Onderzoek laat zien dat mensen die in hun jeugd hebben leren omgaan met geld, dat later ook goed kunnen. Daarom besteedt de gemeente in haar preventie-activiteiten veel aandacht aan kinderen en jongeren en het leren omgaan met geld.” 

Tijdens de Week van het geld worden meerdere gastlessen gegeven aan groep 7 en 8 van verschillende basisscholen in de stad.  Op interactieve wijze wordt ingegaan op onderwerpen als zakgeld en sparen.

Financiële opvoeding
Ouders kunnen vaak wel wat advies en hulp gebruiken bij de financiële opvoeding van hun kinderen. Voor hen organiseert de GKB samen met het Centrum voor Jeugd en Gezin bijeenkomsten tijdens de Week van het geld. Tijdens deze bijeenkomsten kunnen ouders met hun vragen terecht en krijgen ze advies en tips over zakgeld, kleed- en belgeld en het omgaan met reclame.

Bron: Gemeente Groningen

 

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.