27
t/m
31 maart 2023

Koningin Máxima bezoekt ouderavond financiële opvoeding - Week van het geld

dinsdag, 15 april 2014

Hare Majesteit Koningin Máxima, erevoorzitter van Platform Wijzer in geldzaken, woonde 14 april op basisschool De Archipel in Almere een ouderavond bij over ‘financiële opvoeding’. Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Sander Dekker, vergezelde de Koningin deze avond. Hij onderstreepte hiermee het belang van leren omgaan met geld als een gedeelde verantwoordelijkheid van ouders en het onderwijs.

Tijdens de ouderavond speelde Theatergroep PlayBack de voorstelling Credits, waarmee ze ouders van kinderen van 10-14 jaar ondersteunen bij het vormgeven van hun financiële opvoeding.

Binnen de herkenbare theaterscènes hielden de acteurs rekening met ieders persoonlijke levensmotto en opvoedingsstijl. Er werden thema’s besproken als: Hoeveel geld heeft een kind werkelijk nodig? Hoe ga je om met je kind als het ergens z’n zinnen op heeft gezet? En hoe geef je een kind financiële verantwoordelijkheid? Concrete voorbeelden over zakgeld, het doen van klusjes in huis en de mobiele telefoon, vormden het onderwerp van de interactie tussen ouders en de acteurs van de voorstelling. Doel van de avond was dat ouders zich bewust worden van het belang van financiële opvoeding.

De ouderavond in Almere sloot een reeks ouderavonden af die in het kader van de Week van het geld door het hele land plaats vonden op initiatief van Wijzer in geldzaken.

Koningin Máxima is erevoorzitter van dit platform. In deze functie vraagt zij aandacht voor financiële educatie en verstandig omgaan met geld. In het platform Wijzer in geldzaken werken partners uit de financiële sector, de overheid, voorlichtings- en consumentenorganisaties en de wetenschap samen aan het bevorderen van verantwoord financieel gedrag in Nederland.

(Bron: Koninklijk Huis)

 

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.