27
t/m
31 maart 2023

Koningin Máxima bezoekt stand Wijzer in geldzaken - Week van het geld

woensdag, 28 januari 2015

Koningin Máxima heeft woensdagochtend 28 januari een bezoek gebracht aan de stand van Wijzer in geldzaken op de Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT) 2015 in de Jaarbeurs in Utrecht. De stand van het platform staat in het teken van leren omgaan met geld.

Structurele aandacht

Tijdens het bezoek sprak Koningin Máxima, erevoorzitter van Wijzer in geldzaken, onder anderen met docenten uit het basisonderwijs en met educatieve uitgevers over hoe zij aankijken tegen structurele aandacht voor ‘leren omgaan met geld’ in het onderwijs. Door kinderen al vroeg te leren omgaan met geld, wordt de basis gelegd voor verantwoord financieel gedrag op (jong)volwassen leeftijd. 

Lesmateriaal

Op de vakbeurs voor professionals in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs presenteert Wijzer in geldzaken gratis lesmateriaal over leren omgaan met geld, ontwikkeld voor de groepen 3 t/m 8 in het basisonderwijs. Op de stand kunnen docenten dit lesmateriaal gratis bestellen. Daarnaast is er veel aandacht voor de Week van het geld 2015, die plaats zal vinden van 9 t/m 13 maart. Dit jaar zijn er ook diverse partners van Wijzer in geldzaken aanwezig op de stand met lesmateriaal voor het voortgezet onderwijs

Aandacht

Koningin Máxima vraagt in haar functie van erevoorzitter van platform Wijzer in geldzaken aandacht voor financiële educatie en het verstandig omgaan met geld. Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën waarin partners uit de financiële sector, de wetenschap, de overheid, en voorlichtings- en consumentenorganisaties samenwerken aan het bevorderen van verantwoord financieel gedrag in Nederland. 

Nieuwsgierig?

Nieuwsgierig geworden naar onze stand en het lesmateriaal? U kunt onze stand tijdens de NOT 2015 nog bezoeken t/m zaterdag 31 januari a.s. in Hal 9, stand A022. U kunt zich hier gratis aanmelden.

 

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.