23 t/m 27 maart 2020

Koningin Maxima geeft startschot voor succesvolle Week van het geld

maandag, 9 maart 2015

Maandagochtend 9 maart heeft Hare Majesteit Koningin Máxima het startsein gegeven voor de vijfde editie van de Week van het geld op de basisschool OBS West in Capelle a/d IJssel. Zij zei vanuit haar rol als erevoorzitter heel trots te zijn dat de Week van het geld dit jaar voor de vijfde keer wordt gehouden en dat zoveel scholen hier aan mee doen.

Gastlessen

Koningin Maxima woonde samen met staatssecretaris Dekker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap verschillende lessen van groepen uit de bovenbouw bij waar kinderen uitleg kregen van mensen uit de financiële sector zelf over het verstandig omgaan met geld. Na afloop van de lessen stuurde de koningin als start van de week een aantal gastdocenten symbolisch met geldwagens het land in. 

Partners

De koningin en staatssecretaris schoven daarvoor aan bij vier lessen die werden gegeven voor bestuursvoorzitter Merel van Vroonhoven van de Autoriteit Financiële Markten (AFM), bestuurder Frank Elderson van De Nederlandsche Bank (DNB), voorzitter Chris Buijink van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) en algemeen directeur Richard Weurding van het Verbond van Verzekeraars. Ook bezochten zij een workshop voor ouders van het Nibud en spraken zij met enkele kinderen uit de leerlingenraad.
De andere kinderen van OBS West hadden die ochtend evenmin hun eigen docent voor de klas. Zij kregen les van een gastdocent van een van andere organisaties die deelnemen aan de Week van het geld.

Over de Week van het geld

De Week van het geld 2015 vindt plaats van 9 tot en met 13 maart en is een initiatief van platform Wijzer in geldzaken.Tijdens deze week staat op de basisscholen ‘leren omgaan met geld’ centraal. Door kinderen al jong financieel bewust te maken, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. Jong geleerd is immers oud gedaan.  Medewerkers van onder meer banken, verzekeraars en gemeenten geven ruim 5.000 gastlessen en workshops op basisscholen door het hele land.
 

Kijk naar het videoverslag van de opening

Zoek in nieuws
Zoek op onderwerp
Zoek op periode
Week van het geld krant

In de speciale week-van-het-geld krant lees je allerlei leuke weetjes over geld.

Lees de krant
Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.