27
t/m
31 maart 2023

Via theater het onderwerp 'geld' bespreekbaar maken

vrijdag, 31 maart 2017

Theatergroep PlayBack verzorgde op vele locaties voorstellingen voor het VO, MBO en ouders.

Zij maken maatschappelijke thema’s zoals geld bespreekbaar onder jongeren tussen 12 en 18 jaar, hun ouders en docenten uit het voortgezet onderwijs. 

Op donderdag gaven ze een voorstelling in Purmerend. Ze speelden de voorstelling NU.

Aanpak voorstelling

In de eerste 45 minuten wordt de voorstelling door de theatergroep gespeeld.  In het tweede deel van de voorstelling is deze interactief met de MBO-scholieren.

Inhoud voorstelling

De voorstelling gaat over drie jongeren, die heel geloofwaardig, herkenbaar én met humor voor het publiek neergezet worden. Het gaat over 18 worden, over doen waar je zin in hebt, over verantwoordelijkheden nemen, je eigen rekeningen betalen, praten over geld en dat dat soms ook schaamte met zich meebrengt, etc.

Interactiviteit met leerlingen

Als toeschouwer bij de voorstelling zie je in eerste instantie dat de scholieren met een soort van tegenzin binnenkomen.  "Hoe lang duurt het? 1,5 uur? Wat lang! Pfff..." maar gedurende de voorstelling worden ze steeds enthousiaster en moesten ze lachen om de grappen en de karakters.

In het tweede deel deden ze enthousiast mee, gaven ze antwoord op vragen en kwamen ze ook op het podium.

Resultaat

Kortom, leuk om te zien hoe drie acteurs het onderwerp 'geld' op een goede manier bespreekbaar maken en daadwerkelijk de leerlingen met het onderwerp aan het werk krijgen.

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.