27
t/m
31 maart 2023

Prinses Máxima actief bij 3e editie ‘Week van het geld’ voor kinderen

maandag, 29 oktober 2012

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden, erevoorzitter van Platform Wijzer in geldzaken, zet zich in voor de 3e editie van de Week van het geld.

De Week van het geld is erop gericht kinderen in het basisonderwijs te leren omgaan met geld. Prinses Máxima geeft op 12 november 2012 in Rijswijk het startsein voor de Week van het geld. Op 14 november bezoekt de Prinses een schoolklas in Zoetermeer om een Cash Quiz te spelen.

Startsein Week van het geld
Op maandagochtend 12 november geeft Prinses Máxima samen met demissionair staatssecretaris van Financiën, Frans Weekers de aftrap voor de Week van het geld op de Prins Mauritsschool in Rijswijk. Met het bijwonen van spreekbeurten over geld door kinderen van groep 8, geven zij het startsein voor dit landelijke initiatief van Wijzer in geldzaken.

Cash Quiz
Op woensdagochtend 14 november bezoekt Prinses Máxima de Prinses Amaliaschool in Zoetermeer. De Prinses speelt samen met Wim Mijs, directeur van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) het spel Cash Quiz. Kinderen van groep 7 leren omgaan met geld door middel van quizvragen en kunnen hiermee 'speelgeld' verdienen. Cash Quiz is ontwikkeld door de gezamenlijke banken. Medewerkers van de deelnemende banken gebruiken de Cash Quiz bij het geven van gastlessen aan kinderen.

De nationale Week van het geld vindt plaats van 12 tot en met 16 november 2012. Ruim 80 organisaties en partners van Wijzer in geldzaken organiseren aansprekende activiteiten om kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar te leren omgaan met geld. Enkele voorbeelden zijn gastlessen op basisscholen verzorgd door banken, verzekeraars en tal van andere organisaties en tv programma's op SchoolTV. Daarnaast is er een Week van het geldkrant voor kinderen en ouders gemaakt. Prinses Máxima is erevoorzitter van Platform Wijzer in geldzaken. In deze functie vraagt zij aandacht voor financiële educatie en verstandig omgaan met geld. Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën en vertegenwoordigt ruim 40 organisaties die samenwerken om de consument 'wijzer in geldzaken' te maken.

Bron: www.koninklijkhuis.nl

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.