27
t/m
31 maart 2023

Risico’s schoolkamp: verzekeren of niet? - Week van het geld

maandag, 16 juni 2014

Met het einde van het schooljaar in zicht gaan de hoogste groepen van het basis onderwijs weer op schoolkamp. Een leuke afsluiting van de tijd op de basisschool, maar er kan op een kamp ook iets mis gaan. Veel scholen sluiten verzekeringen af voor bijvoorbeeld verlies of diefstal. 

Wanneer is een schoolkampverzekering nodig en wanneer niet?

Die vraag staat centraal in het gratis lespakket voor het basisonderwijs dat het Verbond van Verzekeraars ontwikkelde in samenwerking met uitgever Zwijsen en het platform Wijzer in geldzaken. 

Lespakket:

Het lespakket leert leerlingen nadenken over de risico’s die ze lopen tijdens een schoolkamp, bijvoorbeeld beschadiging van hun kleding of diefstal van hun mobieltje. Ook leren ze inschatten hoe groot die kans is.

Daarna ontdekken de scholieren spelenderwijs of ze die risico’s zouden moeten verzekeren of juist niet. Hiermee wil het Verbond basisschoolleerlingen kritisch leren nadenken over verzekeren: is het altijd nodig of valt het risico wel mee? Het lespakket staat vandaag ook op het programma van de digitale schoolagenda ‘De dag vandaag’, waarmee veel scholen de lesdag beginnen.

Financiële educatie:

Het lespakket maakt deel uit van het programma voor financiële educatie van het Verbond. Naast het lespakket doet het Verbond jaarlijks mee aan de Week van het geld, onder meer door met de gastlessen ‘Fix je Risk’. Ook biedt het Verbond het hele jaar door het gratis musicalpakket ‘Als ik later groot ben’ aan.

Het gratis lespakket kun over schoolkamp en verzekeren kun je hier downloaden. 

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.