27
t/m
31 maart 2023

Samen sterk voor financiële educatie - Week van het geld

maandag, 3 april 2017

Op 30 maart organiseerde de Gemeentelijke Kredietbank (GKB) een bijeenkomst in het Gevangenismuseum in Veenhuizen. Met dit evenement vroeg de GKB aandacht voor financiële educatie als preventief middel tegen schulden.

Enthousiasme

Naast enthousiaste kinderen en een enthousiaste organisatie, waren ook betrokken en enthousiaste wethouders aanwezig.  De GKB had deze wethouders het verzoek gedaan op basisscholen in hun eigen gemeente aan leerlingen te vragen na te denken over leren omgaan met geld. Doordat de GKB de mogelijkheid gaf een rapworkshop te winnen met Yes-R, bleken veel scholen enorm enthousiast en professioneel met het onderwerp aan de slag te zijn gegaan.  

Eigen film opnemen

Gedurende de bijeenkomst konden de wethouders op hun eigen wijze de aanpak van financiëlle educatie in hun gemeente presenteren. Hun presentatie werd professioneel gefilmd. De wethouders kunnen deze video's vervolgens gebruiken voor de verdere communicatie over leren omgaan met geld in hun gemeente via hun eigen kanalen.  

Ondertekenen van een intentieverklaring

De aanwezige wethouders ondertekenden vervolgens de zelfgemaakte 'intentieverklaringen' van de kinderen. Met deze verklaringen kunnen zij het belang van financiële educatie in de strijd tegen armoede en schulden onder de aandacht gaan brengen. De 'intentieverklaringen' zijn in ieder geval mooi genoeg om op te hangen. Zo zullen de wethouders niet vergeten dat ze de afspraak hebben gemaakt om met financiële educatie aan de slag te gaan.

Eigen rap opnemen

De leerlingen gingen samen met Yes-R aan de slag om een echte professionele rap te schrijven over financiële educatie.  Vervolgens brachten zij de rap samen met Yes-R, op het podium ten gehore.

Rap Workshop Yes-R

Leuke en waardevolle middag

De middag leverde naast plezier veel bruikbare resultaten op.  Samenwerken loont! De eerste waardevolle stap op het gebied van financiële educatie met als doel schulden en armoede te voorkomen is gemaakt. 

De betrokken gemeenten hebben daar alvast de eerste waardevolle output voor geleverd door gezamenlijk met de GKB hiermee aan de slag te gaan. 

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.