27
t/m
31 maart 2023

Save the date! 10 - 14 maart 2014

dinsdag, 14 mei 2013

Volgend schooljaar van 10 tot en met 14 maart 2014 vindt de vierde editie van de Week van het geld plaats. Tijdens deze week worden activiteiten georganiseerd om basisschoolleerlingen te leren omgaan met geld.

Veel activiteiten spelen zich af in de klas. Medewerkers van banken, verzekeraars en andere organisaties verzorgen op aanvraag gratis gastlessen en workshops op basisscholen door het hele land. Zij staan met veel plezier voor de klas om kinderen op een leuke manier te leren omgaan met geld. Tijdens de Week vanhet geld 2012 werden er maar liefst 4.000 gastlessen op basisscholen gegeven!

Hare Majesteit Koningin Máxima, erevoorzitter van Wijzer in geldzaken, zette zich tijdens de derde editie wederom in om leren omgaan met geld onder de aandacht te brengen. Als gastdocente maakte de Koningin
leerlingen van de Prinses Amaliaschool in Zoetermeer geldwijs met het spel Cash Quiz. Doe komend schooljaar ook weer mee aan de Week van het geld! Noteer daarom 10 tot en met 14 maart alvast in je agenda!

Aanmelden voor de gastlessen kan vanaf november 2013 op de website.

Wil je in de klas alvast aandacht besteden aan leren omgaan met geld?
Op de website vind je allerlei gratis lesmaterialen voor de midden- en bovenbouw die je kunt downloaden om zelf een leuke les te geven. Bijvoorbeeld over de Euro, over financiële gevolgen van keuzes of over mobiel bellen. Ook voor de onderbouw hebben we op de site leuke materialen staan, zoals kleur- en doeplaten en spelletjes.

Begin vandaag nog, want leren omgaan met geld is een kunst!

Ps: Houd je brievenbus in de gaten. Jouw school ontvangt binnenkort de Week van het geldposter en de leermiddelenwaaier!

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.