27
t/m
31 maart 2023

VBO Makelaar voor de klas tijdens Week van het Geld

woensdag, 14 november 2012

Maandag 12 tot en met vrijdag 16 november vindt de derde editie van de Week van het Geld plaats. Thema van de nationale projectweek voor het basisonderwijs is dit jaar: ‘Als ik later groot ben …’ Ook brancheorganisatie VBO Makelaar doet mee door deze week landelijk zo’n 35 gastlessen aan groep 7 en 8 van de basisschool te geven met de titel ‘Een huis kopen. Hoe doe je dat?’. De Week van het Geld is een initiatief van Wijzer in geldzaken.

Jong geleerd is oud gedaan. Door kinderen op de basisschool al bewust te maken hoe ze moeten omgaan met geld, wil Wijzer in geldzaken de basis leggen  voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. Er  doen zo’n 35 VBO-makelaars mee aan de Week van het Geld door een gastles te verzorgen op een basisschool bij hun in de buurt.

Maandagochtend 12 november heeft directeur VBO Makelaar Hans van der Ploeg het startsein gegeven voor de landelijke deelname van de VBO-makelaars aan de Week van het Geld. Veel kinderen geven aan later genoeg geld te willen verdienen om een huis te kopen. Op een speelse manier wordt via het door VBO Makelaar ontworpen lesmateriaal duidelijk gemaakt wat daar allemaal bij komt kijken.

Directeur Hans van der Ploeg: “Een gastles over wat er allemaal komt kijken bij het kopen van een huis, sluit prima aan bij het thema dat voor de Week van het Geld is gekozen. Het lijkt misschien een ‘ver-van-je-bed-show’, maar door middel van praktische opdrachten - zoals het schatten van de waarde van een huis - leren kinderen wat er allemaal komt kijken bij het kopen van een huis. Zo komt ook het begrip hypotheek aan bod via eenvoudige rekenvoorbeelden. Wat is de aflossingstermijn? Wat moet je betalen aan aflossing en rente?”

Bron: VBO Makelaar

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.