Wethouder Alphen aan den Rijn geeft gastles

maandag, 12 november 2012

Van Maandag 12 tot vrijdag 16 november 2012 is de Week van het Geld met als thema: "Als ik later groot ben". Wethouder Michel du Chatinier geeft in deze week een gastles op basisschool de Jenaplaneet.

Kinderen worden "Wijzer in geldzaken" als zij al op jonge leeftijd leren hoe zij moeten omgaan met geld, zodat ze in de toekomst financieel op eigen benen kunnen staan. Jong geleerd is oud gedaan!

Wethouder Financien én Jeugd, Michel du Chatinier, geeft samen met een gastdocent vanuit de Nederlandse Vereniging van Banken een  gastles aan de groepen 6,7 en 8 van basisschool de Jenaplaneet. Du Chatinier: “Sparen, zakgeld en keuzes maken. Hoe doe je dat? Het is belangrijk dat kinderen bewust leren omgaan met geld. Je kunt daar niet vroeg genoeg mee beginnen.” 

De Week van het Geld is een initiatief van Wijzer in geldzaken. Vanuit de Week van het Geld worden verschillende activiteiten georganiseerd. Voor ouders is er de speciale Week van het Geld-krant, vol tips om thuis met je kinderen aan de slag te gaan en hen bewust te maken van de waarde van geld.

De krant is op te halen in het stadhuis, bij de bibliotheek en het Centrum voor Jeugd en Gezin.

Bron: Gemeente Alphen aan den Rijn

Zoek in nieuws
Zoek op onderwerp
Zoek op periode

Thema 2021: goed omgaan 
met geld is goud waard!

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.