28 maart
t/m
1 april 2022

Zakgeld is ook leergeld

maandag, 12 november 2012

GKB Groningen meldt dat ouders worstelen met de vraag hoeveel zakgeld ze hun kinderen moeten geven. Wanneer begin je ermee? En wat doe je als je kind het gelijk uitgeeft? Zo zijn er een heleboel vragen op het gebied van financiële opvoeding. Daarom organiseert de Groningse Kredietbank samen met het Centrum voor Jeugd en Gezin een aantal ouderbijeenkomsten in de nationale Week van het geld van 12 t/m 16 november 2012.

Veel ouders twijfelen over de beste aanpak en kunnen hierbij wel een steuntje in de rug gebruiken. Tijdens de bijeenkomsten kunnen ouders terecht met hun vragen en krijgen ze advies en tips over zakgeld, kleed- en belgeld en het omgaan met reclame.

De ouderbijeenkomsten over financiële opvoeding staan open voor alle ouders en zijn op:

Woensdag 14 november van 14.00 tot 15.00 uur bij het CJG Groningen Zuid, P.C. Hooftlaan 2

Donderdag 15 november van 9.30 tot 10.30 uur bij het CJG Beijum, Emingaheerd 8

Vrijdag 16 november van 10.00 tot 11.00 uur bij het CJG Vinkhuizen, Siersteenlaan 484-3

Jong geleerd
Ouders vinden het belangrijk dat hun kinderen leren met geld om te gaan. Want ‘Jong geleerd, is oud gedaan’, ook als het om geldzaken gaat. Onderzoek van het Nibud laat zien dat mensen die in hun jeugd hebben leren omgaan met geld, dat later ook goed kunnen.
Leren omgaan met geld betekent ook dat je fouten mag maken. Juist van verkeerde keuzes kunnen kinderen leren. Zakgeld is dus ook leergeld!

Nog een activiteit van de GKB tijdens de Week van het geld zijn de gastlessen over omgaan met geld aan groep 7 en 8 op verschillende basisscholen in de stad. 

Bron: GKB Groningen

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.