23 t/m 27 maart 2020

Organiseren van gastlessen 

 
Het is van belang dat kinderen op jonge leeftijd verstandig leren omgaan met geld. Door kinderen jong financieel bewust te maken, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op latere leeftijd. Vanuit deze gedachte geven honderden financiële organisaties tijdens de Week van het geld gastlessen op basisscholen. Immers jong geleerd is oud gedaan!

Op welke wijze kan ik een gastles geven?

Het is belangrijk dat jouw organisatie deelneemt aan de Week van het geld. De deelnemers kun je hier terugvinden. Staat jouw organisatie er nog niet bij? Neem dan contact op met Résalieke Vlieger, projectleider Wijzer in geldzaken. Dat kan door dit formulier in te vullen.

Toegang tot het gastlessensysteem

Is jouw organisatie al deelnemer en wil je graag gastlessen geven? Meld je dan aan voor het gastlessensysteem via dit formulier. Je ontvangt dan een inlogcode en handleiding zodat je kunt starten met matchen.  

Hoe organiseer ik gastlessen vanuit mijn organisatie?

Als jouw organisatie zich heeft aangemeld voor het geven van een gastles, ontvang je toegang tot het gastlessensysteem. Iedere organisatie ontvangt één unieke inlogcode waarmee je gastlessen kunt matchen. Naast de inlogcode ontvang je ook een handleiding, zodat je weet hoe het gastlessensysteem werkt. Log in met jouw gegevens en volg de stappen.   

Werken met een coördinator?

Als jouw organisatie meerdere gastdocenten heeft, kun je binnen een coördinator aanwijzen als contactpersoon voor het geven van gastlessen. De coördinator heeft dan als enige de inlogcodes van het gastlessensysteem en kan, op aanvraag van collega's, matches maken. De coördinator is op die manier een duidelijk aanspreekpunt en coördineert alle gastlessen van een organisatie.   

Je kunt er als organisatie ook voor kiezen om de inlogcodes te delen en op die wijze iedere gastdocent zelf verantwoordelijk te maken voor het matchen van een gastles. Ervaring leert vanzelf welke optie het beste voor jouw organisatie werkt.  

Bewaar deze informatie
download als pdf
Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.