25 t/m 29 maart 2019

Debatbattle Grip op geld

In samenwerking met de gemeente Waalwijk

Discussiëren Kun Je Leren organiseert tijdens De Week van het Geld 2018 in samenwerking met de gemeente Waalwijk het grootste evenement van Nederland.

Doorbreken van het taboe

In de week van 5 t/m 9 maart 2018 krijgen binnen de gemeente Waalwijk alle middelbare scholieren uit leerjaar 3 les over omgaan met geld. Op 12 maart wonen deze 1.300 leerlingen allemaal de Debatbattle Grip op Geld bij in stadion 'De schagen'. Doel is het doorbreken van het taboe op schulden en armoede.

Masterclass

DKJL ontwikkelde een speciale masterclass om met jongeren over omgaan met geld te praten. Het programma stimuleert de mondelinge taalvaardigheid, sociale vaardigheden en de maatschappelijke betrokkenheid van leerlingen.

Weloverwogen standpunten

De discussielessen worden gegeven door speciaal opgeleide DKJL docenten. In deze masterclasses zetten we intensief in op meningsvorming, waardoor jongeren weloverwogen en genuanceerd een standpunt innemen.

Het grote einddebat

Het grote einddebat in stadion De Schagen start op maandag 12 maart 2018 om 9.30 en eindigt om 12.30. Op het podium debatteren de afgevaardigden van 54 klassen.

Tevens nemen de burgemeesters en wethouders van de gemeenten Waalwijk, Drunen en Kaatsheuvel deel aan het gesprek. De presentatie wordt gedaan door YouTubers en het debat wordt geleid door Chantal Deken, initiatiefnemer en directeur van Discussiëren Kun Je Leren. 

Details
Waar:
Overig
Op school
Voor wie:
VO
Kosten:
De kosten worden vergoed door de gemeente Waalwijk
Wanneer:
5 t/m 12-03-2018
Leuke activiteit?
Deze activiteit wordt aangeboden door:
Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.