25 t/m 29 maart 2019

Eigen schuld

Armoede is meestal eigen schuld toch?

Weinig geld?

Als je te weinig geld hebt in Nederland, dan is dat vast je eigen schuld. Dan ben je hoogstwaarschijnlijk lui, dom of allebei. Zo is het gewoon. Of toch niet?

Opgroeien in armoede

Bijna 10 procent van alle Nederlandse kinderen groeit op in armoede. En in de grote steden zelfs nog meer. Hoe is het is om op te groeien als je bijna niets hebt? We vroegen het de jongeren zelf.

Eigen verhalen

De jongeren kwamen met indrukwekkende en schrijnende verhalen. Hoe voelt het als je vrienden wel geld hebben voor de bioscoop, maar jij niet? Hou je die dingen geheim of zeg je het tegen je vrienden? Of verzin je smoesjes als je bent uitgenodigd op een verjaardag en geen geld hebt voor een kado? Hoe kom je aan de iPad die je voor school nodig hebt? En dan hebben we het nog niet eens over die schoenen, jas of smartphone die je nodig hebt.

Theatervoorstelling Eigen Schuld

'Eigen schuld' is een brutale en verrassende voorstelling over een rauw en confronterend maatschappelijk probleem. De voorstelling wordt gespeeld in schoolklassen, maar is ook voor jeugdprofessionals, beleidsmakers en ieder ander die met armoede te maken heeft. Omdat het gesprek over armoede gevoerd moet worden. Dat doen we dan ook  na elke voorstelling. Een gesprek mét jongeren in plaats van over hen.

Geplande voorstellingen tijdens de Week van het geld

Op 12, 13 en 14 maart wordt de voorstelling onder andere gespeeld op het Damstede Lyceum in Amsterdam Noord.  Ook interesse?  Neem contact op via de gegevens op de website.  

Voorbereiding docent:

Na het boeken van de voorstelling ontvangt de docent een lesbrief met daarin een voorbereidingsles die de docent met de klas kan doen. Deze voorbereidingsles is niet verplicht.

Kosten:

Eén voorstelling voor één klas kost  € 250,-  Drie voorstellingen op een dag voor drie klassen kosten  € 600,- 

Details
Waar:
Op school
Voor wie:
MBO
VO
Type activiteit:
museum & theater
Voorbereiding:
Een voorbereidingsles is naar keuze te geven
Kosten:
Vanaf € 250,00
Wanneer:
12 t/m 14-03-2018
Leuke activiteit?
Deze activiteit wordt aangeboden door:
Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.