23 t/m 27 maart 2020

Geldfeest Emmen

Samen met onze ketenpartners en met input van leerlingen en leerkrachten heeft team Schulddienstverlening de inhoud van het Geldfeest bepaald. We hebben ingestoken op het landelijke thema 'Ben jij een held met je geld'?

Programma met drie onderdelen

Het programma bestaat uit drie onderdelen; een quiz, een workshop en een spel. De vragen en de onderwerpen sluiten aan bij de belevingswereld van de doelgroepen. Vragen die we aan de kinderen stellen zijn o.a. Leen jij je pinpas wel eens uit aan je vriend(in)? en Weet jij wat shouldering is?

Wanneer

Het Geldfeest vindt plaats op woensdag 27 maart 2019. Er zijn twee doelgroepen. 's Ochtends (9.00-12.00 uur) is het programma voor groep 8. 's Middags (13.00-16.00 uur) verwelkomen we de derde klassen van het voortgezet onderwijs. Vlogger Jordi van der Werf is de hele dag actief bezig. En we hebben ook flitsende filmpjes en fotos.

De onderdelen 

  • In de Ren je Rot quiz beantwoorden leerlingen vragen over actuele onderdelen zoals zakgeld en hun bankpas.
  • Tijdens de workshop leren de leerlingen over verleiding en reclame. Wat is dat precies en hoe gebeurt dat in de praktijk?
  • Het derde onderdeel is de serious game Reconomy. In dat spel starten de leerlingen een eigen bedrijf. Iedere leerling heeft een eigen rol; leverancier, handelaar, producent of recycler. Tijdens dit spel moeten leerlingen zelf keuzes maken over het bedrijf waar ze zojuist directeur van zijn geworden. Het doel is uiteindelijk een winstgevend bedrijf te worden.

In de pauze krijgen de leerlingen “nep” geld waarmee ze drinken en een snack kunnen kopen. Met dit geld kunnen ze niet alles kopen en zullen ze bewust een keuze moeten maken.    

Aan het eind van de dag zijn de leerlingen een echte held met geld.

Details
Waar:
Overig
Voor wie:
groep 8
VO
Type activiteit:
spelletjes
Voorbereiding:
Geen voorbereiding
Kosten:
Gratis
Wanneer:
27-03-2019
Leuke activiteit?
Deze activiteit wordt aangeboden door:
Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.