23 t/m 27 maart 2020

Geef zelf een workshop over financieel opvoeden

"Ik krijg noooit wat!"

Weet jij dat 'leren omgaan met geld' een belangrijk onderdeel is van opvoeding? Vind je het belangrijk om ouders hierover te vertellen en zou je dat willen doen via een workshop?  Via deze activiteit ontvang je de middelen om zo'n workshop op te zetten. 

Geef zelf een workshop

Hoe begeleid je je kind van zakgeld naar zelf geld verdienen? Welke uitdagingen kom je tegen? Door ‘Ik krijg nooooit wat!’ delen ouders met elkaar hoe zij invulling geven aan de financiële opvoeding. Welke trucs en tips passen ze toe? Met welke vragen blijven ze zitten? De workshopbegeleider heeft aanknopingspunten in tekst en beeld paraat. De Nibud-leerdoelen spelen hierbij een belangrijke rol.

Vijf thema’s

In ‘Ik krijg nooooit wat!’ komen vijf thema’s aan bod: 

  1. Zakgeld
  2. Keuzes maken
  3. Telefoon
  4. Sparen
  5. Veilig betalen

Het belang van financiële opvoeding

Aan de hand van vragen en stellingen die bij verschillende leeftijdsgroepen horen, kunnen deze onderwerpen ter sprake komen. De indeling in leeftijdsgroepen laat het verschil zien in de manier waarop bijvoorbeeld een 7-jarige en een 14-jarige met zakgeld om zouden moeten gaan. Vragen kunnen niet fout worden beantwoord. Het gaat erom dat ouders zich bewust worden van het belang van financiële opvoeding voor een toekomst zonder financiële problemen.

Vorm

Er zijn twee mogelijkheden om ‘Ik krijg nooooit wat!’ te begeleiden:

  • Een interactieve presentatie voor maximaal 25 deelnemers
  • Een spel voor een groep van maximaal 8 deelnemers (of een grote groep die is verdeeld in kleinere groepen met verschillende begeleiders)

Downloaden

Je kunt 'Ik krijg nooooit wat!' vanaf 4 maart gratis downloaden.

Instructieavond

Bij de workshop kun je een docentenhandleiding downloaden, maar het Nibud en a.s.r. bieden dit jaar ook opnieuw een train-de-trainer-bijeenkomst aan. Wil je daarbij zijn? Kom dan op maandag 25 maart naar a.s.r. verzekeringen, Archimedeslaan 10 in Utrecht. De workshop start om 16:00. Deelname is kosteloos. Aanmelden kan via deze link: https://www.nibud.nl/aanmelden Workshop uitbesteden of instructies op een later moment?

Workshop uitbesteden of instructies op een later moment?

Je kunt ook een medewerker van het Nibud de workshop laten geven of het Nibud vragen voor jouw organisatie een instructiebijeenkomst te geven. In die gevallen zijn er wel kosten aan verbonden. Bij het Nibud is meer informatie verkrijgbaar. 

Details
Waar:
Overig
Op school
Voor wie:
ouders
Type activiteit:
gastles
lesmateriaal
zelf doen
Voorbereiding:
Downloaden informatie en doorlezen
Kosten:
Geen
Wanneer:
Op ieder moment
Leuke activiteit?
Deze activiteit wordt aangeboden door:
Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.