25 t/m 29 maart 2019

MoneyWays tijdens de Week van het geld

 
Het lesprogramma MoneyWays, ontwikkeld door Diversion en het Nibud, maakt geldzaken en financiële problematiek bespreekbaar in schoolklassen door heel Nederland.

Lesprogramma MoneyWays

Tijdens de Week van het geld wordt het lesprogramma extra onder de aandacht gebracht in de volgende gemeenten: Amstelveen, Coevorden, Groningen, Maastricht, Nijmegen en Velsen.

De dialoog aangaan

In MoneyWays gaan jonge rolmodellen (tussen de 18-26 jaar), zogeheten peer educators, de dialoog aan met de klas. Door over hun eigen ervaringen en financiële uitdagingen te vertellen kunnen ze op laagdrempelige wijze het gesprek aangaan met jongeren en gevoelige onderwerpen aansnijden. Onderwerpen als schulden, opgroeien in armoede, verleidingen en groepsdruk worden hierdoor bespreekbaar gemaakt.

Bewustwording

MoneyWays maakt jongeren bewust van hun dagelijkse financiële gedrag. Hoe komen ze aan hun geld en waaraan geven ze het uit? Welke keuzes maken ze daarin? En welke risico’s zijn er als je bijvoorbeeld geld gaat lenen?

Vergroten financiële kennis

MoneyWays vergroot de financiële kennis van jongeren. De peer educators laten de jongeren zien hoe je een budget opstelt. Hoe krijgen ze grip op hun uitgaven? En waar moeten ze rekening mee houden als ze straks achttien worden en op zichzelf gaan wonen?

Bespreekbaar maken

MoneyWays maakt de sociaal-emotionele kant van geld bespreekbaar. De peer educators maken schaamte over armoede, maar ook aspecten als groepsdruk bespreekbaar in de klas. De nadruk ligt hierbij op hulp durven vragen als jongeren in financiële problemen komen.

Details
Waar:
Op school
Voor wie:
VO
Type activiteit:
lesmateriaal
Voorbereiding:
Geen
Kosten:
Geen
Wanneer:
12 t/m 16-03-2018
Leuke activiteit?
Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.