Week van het geld
11
t/m
15 maart 2024

Bedwing de bling pakket

Gratis lespakket om financiële verleidingen ('bling') in de klas te behandelen

Bedwing de bling draait om financiële verleidingen ('bling') en hoe hiermee om te gaan. Want wat lonkt en blinkt er toch een hoop voor onze jeugd. Influencers prijzen de mooiste wannahaves aan, in games draait alles om het kopen van upgrades en vrienden showen op socials hun nieuwste sneakers. Met het gratis Bedwing de bling pakket kan je als leerkracht zelf in de klas met het thema aan de slag. 

Het pakket:

Het pakket bevat drie onderdelen die je als geheel of als losse onderdelen in de klas kunt behandelen.

1. Digibordles + Werkbladen

Ontvang een kant-en-klare les voor het digibord met lesinstructies. De les duurt ongeveer een uur, maar kan naar eigen inzicht worden aangepast. Tijdens de les worden de kinderen ook aan de slag gezet met werkbladen. Deze werkbladen worden aangeleverd bij je bestelling. De les is beschikbaar voor de groepen 3 t/m 8.

2. Gave explainervideo’s

Meester Jesper, Juf Sanne, influencer Jasey Harders en wetenschapper Eva van Reijmersdal vertellen de kinderen op pakkende en visuele wijze in vier uitlegvideo’s meer over financiële verleidingen! Je kunt zelf bepalen welke video’s je afspeelt en in welke volgorde. Bekijk de explainers

3. Bedwing de bling tegels

Een creatieve opdracht waarbij leerlingen zelf hun eigen kartonnen tegeltje ontwerpen. Laat leerlingen zelf een geldtip verzinnen om te leren hoe de ‘Bling te bedwingen’ of laat ze hun grootste financiële verleidingen tekenen op de tegel. Leuk om daarna op te hangen in de klas of voor kinderen om mee te nemen naar huis. 

Bestel het gratis pakket
Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.