25 t/m 29 maart 2019

BizWorld

Ondernemerschap in de klas

BizWorld is een project van 4 dagdelen waarbij leerlingen in groep 8 kunnen kennismaken met ondernemerschap. Dit project wordt (financieel) mogelijk gemaakt door het bedrijfsleven waarbij er ondernemer/manager/ondernemende student het project samen met de leerkracht in de klas uitvoert.

Ondernemerschap in de klas

Kinderen nemen steeds jonger deel aan het geldverkeer. Het is daarom belangrijk, dat ze van jongs af aan worden opgevoed als goed geïnformeerde consumenten, zodat ze al hun financiën kunnen managen. Aan de andere kant is het bedrijfsleven gebaat bij nieuwe werknemers die financieel bewust zijn. Met dit in het achterhoofd wil BizWorld kinderen al op jonge leeftijd op speelse wijze kennis laten maken met het ondernemerschap. Geen harde zakelijkheid, maar een simulatie, waarbij kinderen in groep 8 van het basisonderwijs in aanraking komen met de belangrijkste aspecten van ondernemen.

Het BizWorld project is realistisch, geeft duidelijk het nut aan van vakken als rekenen en taal en stimuleert kinderen creatief en ondernemend te denken. De meer dan 7500 leerlingen die vorig jaar aan het spel hebben deelgenomen gaven een 8,4 als gemiddeld rapportcijfer. Daarmee past BizWorld uitstekend bij het leerproces van kinderen in de bovenbouw van de basisschool omdat het een bijdrage levert aan 23 van de 58 kerndoelen in het basisonderwijs.

Meer informatie?

Ga naar de site van Jong Ondernemen voor meer informatie.

 

Details
Waar:
Op school
Voor wie:
groep 7-8
Type activiteit:
gastles
Kosten:
Gratis
Wanneer:
Op ieder moment
Leuke activiteit?
Deze activiteit wordt aangeboden door:
Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.