23 t/m 27 maart 2020

Kop op Munt

Het leukste lesmateriaal over geschiedenis en geld

Verhalen en illustraties

Daan Duppie neemt je mee door 200 jaar geschiedenis van het geld. Regenten en vorsten speelden hierin een belangrijke rol. De ontstaansgeschiedenis van de munt tot en met de invoering en gebruik van de euro wordt uitvoerig beschreven en geïllustreerd in het lespakket.  

Digitaal boek

Via de vertoning van een aansprekend digitaal boek met tekst, filmpjes, afbeeldingen en opdrachten worden de leerlingen meegenomen door de geldgeschiedenis. Het digitale boek kan vertoond worden op het digiboard of smartboard en is ook onderdeel van het lespakket.  

Lespakket

Het pakket is digitaal, kan geprint worden en aangepast worden aan de onderwijstijd. In de les kan de informatie via het digibord of smartbord getoond worden.  De les kost nauwelijks voorbereidingstijd. Klik hier voor het lesmateriaal. 

Leerdoelen

Door de vragen en opdrachten leren de leerlingen o.a. door vergelijking van muntsoorten en hun symbolen van uit de 'tijd van ouders en grootouders' herkennen en onderscheiden. Ze kunnen zowel zelfstandig als met elkaar gedaan worden. De antwoorden zijn onder andere te vinden op de website.  

Prijsvraag

Leerlingen kunnen meedoen met de euromunt ontwerpwedstrijd. Zij doen individueel mee en vertegenwoordigen de groep. De winnende leerling wordt met een aantal klasgenoten uitgenodigd bij de Nederlandse Bank voor een rondleiding. Lees hier meer over de prijsvraag.  

Details
Waar:
Op school
BSO
Voor wie:
groep 5-6
groep 7-8
Type activiteit:
lesmateriaal
Voorbereiding:
Minimaal
Kosten:
Gratis
Wanneer:
Op ieder moment
Leuke activiteit?
Deze activiteit wordt aangeboden door:
Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.